L’Oficina de les Dones i LGTBI et proposa un seguit d’activitats en línia per a la canalla i el jovent al voltant del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ 2020

Dilluns, 6 de juliol de 2020 a les 09:00

Amb el lema “És l’hora de continuar. No et quedis a casa”, l’Oficina de les Dones i LGTBI et proposa un seguit d’activitats en línia per a la canalla i el jovent al voltant del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ 2020.

Vols entendre com afecten els rols de gènere en el que escoltem? Fartes i farts de LGTB-fòbia, sexisme i discriminació als videojocs?


Contacontes online i joc de les emocions LGTBIQ+

Vídeo contacontes
Del 6 al 12 de juliol

Infants de 3 a 11 anys i famílies

A través del conte “Cua de Sirena” d’Alba Barbé i Serra i de Sara Carro Ibarra, es treballaran algunes creences i estereotips sexistes i LGTBI-fòbics amb la mainada. Al finalitzar l’activitat i després de reflexionar, es convidarà a participar en un joc de les emocions. Les persones guanyadores rebran un obsequi a casa seva.

El vídeo del contacontes dura uns 20 minuts i es podrà visibilitzar des de les webs dels ajuntaments adherits durant la setmana del 6 al 12 de juliol 2020.

Activitat dirigida per la cooperativa Cúrcuma.

Llegiu aquí les bases del joc de les emocions.


aTRAPant masclismes i actituds LGTBI-fòbiques

Taller online.
8 de juliol, de 16:00 a 17:30
13, 14 i 15 juliol, d’11:00 a 12:30

Mitjançant la plataforma Zoom
Joves de 14 a 17 anys. (4 grups de 20-25 joves)

Gaudeixes de la música TRAP? Vols entendre com afecten els rols de gènere en el que escoltem? Aquest és el teu taller…llegeix tota la info i apunta’t!

Generarem un procés de creació col·lectiu entorn la música  TRAP. L’activitat consistirà en un taller online, per reflexionar col·lectivament sobre els estils musicals que s’identifiquen com a propis i que creen representacions socials en quant a valors culturals i actituds davant els masclismes i l’LGTBI-fobia.

Es reflexionarà sobre la història de la música, des dels anys 80s fins a l’actualitat (Trap, reggaeton, etc.), i de quina manera la 

perspectiva de gènere i de la diversitat sexual han estat presents.

Activitat dirigida per entitat ÀÓ Cameres i Acció.

Apunta't aquí.


Pensar, conta i lluita

Taller online
9 i 10 de juliol, de 10:00 a 13:00
3 i 14 de juliol, de 15:30 a 18:30

Mitjançant la plataforma Twine i Jitsi Meet
Joves de 14 a 17 anys. 4 grups de 15 joves.

Fartes i farts de LGTB-fòbia, sexisme i discriminació als videojocs? Apunta't al taller i aprèn a crear personatges i històries interactives diverses, inclusives i respectuoses!  

Taller que abordarà de forma integral, crítica i lúdica la diversitat sexual i afectiva en el context virtual i en el món dels videojocs.

L’activitat començarà en pensar sobre el cos-avatar, o com construïm la nostra identitat en els espais immersius, per acabar reflexionant i creant històries interactives a l’estil dels videojocs, a través de la plataforma Twine.

Activitat dirigida per l’entitat ArsGames. Cal tenir ordinador i el TWINE i el JITSI MEET (softwares lliures) instal·lats

Apuntat' aqui.


Més informació i inscripcions:

www.diba.cat/es/web/lgtbi/activitats-de-sensibilització

Qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb el correu de l’Oficina de les Dones i LGTBI: o.doneslgtbi@diba.cat

Darrera actualització: 06.07.2020 | 19:13