Malestar pel que fa a l'aplicació als centres educatius dels nous protocols COVID

Dilluns, 17 de gener de 2022 a les 09:00

L’Ajuntament ha traslladat a la Generalitat de Catalunya el seu malestar pel que fa a l'aplicació als centres educatius dels nous protocols COVID aprovats per a aquest segon trimestre, que han comportat una sobrecàrrega important de gestió en els equips directius d'escoles i instituts i personal sanitari de l’atenció primària. 

També ha demanat que el test d'antígens ràpid (TAR) gratuït que es recomana quan hi hagi un cas positiu al grup de classe es pugui fer sense la recepta del CAP, fet que descongestionaria els serveis d'atenció primària i permetria realitzar la prova de forma més àgil.

Aquesta petició l’ha fet l’alcalde en la reunió d'alcaldes i alcaldesses de la província de Barcelona amb la Delegació del Govern de la Generalitat que es va celebrar dijous . Els responsables de Salut de zona van traslladar que la pròxima setmana es preveu automatitzar la generació de la recepta per al TAR i evitar així els retards produïts aquesta setmana. 

El protocol que s'aplica actualment als centres d'educació infantil i primària estableix que únicament s'indicarà quarantena quan hi hagi cinc casos o més o un 20% dels alumnes del grup que hagin donat positiu en un període de 7 dies. En aquest cas, els alumnes immunitzats n'estaran exempts i només faran quarantena els alumnes no immunitzats. Es considera alumnat immunitzat aquells infants amb pauta completa de vacunació o que hagin estat covid positius en els darrers 3 mesos.

A l'educació secundària es mantenen els protocols tal com estan establerts. L'alumnat immunitzat no haurà de fer quarantena. En canvi, l'alumnat no immunitzat sí que l'haurà de fer.

Quan hi hagi un cas positiu en un grup de classe, es recomana realitzar d'un test d'antígens ràpid (TAR) gratuït entre els dies 0 i 1 a una de les farmàcies adherides al programa. Per fer aquest test, cal una recepta electrònica que emetrà el CAP. En el cas d'educació infantil (Llar infants, P3, P4 i P5) el test es farà en un punt centralitzat o un centre d'atenció primària.

Des de l'Ajuntament volem agrair la gran feina dels professionals sanitaris i de l'educació en aquest moment excepcional produït per l'elevat nombre de contagis de la sisena onada.

Darrera actualització: 17.01.2022 | 14:35