Mapa del patrimoni cultural i natural del municipi

Dijous, 29 de novembre de 2018 a les 00:00

L’Ajuntament, amb el suport de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, està treballant en l’elaboració del Mapa del Patrimoni Cultural i Natural de Santa Coloma de Cervelló.

Aquest mapa és una eina de coneixement que pretén recollir exhaustivament, descriure i valorar el patrimoni del municipi, per establir posteriorment mesures que ens permetin donar-lo a conèixer, gestionar-lo i protegir-lo.

El Mapa de patrimoni cultural i natural recull patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics i jaciments arqueològics), patrimoni moble (objectes singulars i col·leccions), patrimoni documental (fons fotogràfics, documentals i bibliogràfics), patrimoni immaterial (manifestacions festives, tècniques artesanals, costumari, tradició oral, cuina, música i dansa) i patrimoni natural (zones d’interès natural i espècimens botànics singulars). 

Així doncs, el mapa que volem elaborar ha de recollir tots els elements significatius del nostre municipi: les masies; les ermites; els molins, els forns, els tallers, els vapors... i altres mostres d’arqueologia industrial; les barraques de pastor o de pagès; les creus de terme; les fonts, els arbres monumentals i altres indrets naturals o paisatgístics; les col·leccions d’objectes; els arxius, els documents antics i les col·leccions d’antigues fotografies; les llegendes, els costums, les festes, els balls i les cançons, vigents o desaparegudes; etc.


Per tal de dur a terme aquesta tasca, és fonamental la col·laboració de totes les persones que participeu activament en donar vida al patrimoni de Santa Coloma de Cervelló: associacions, agrupacions, empreses i ciutadania en general. Per això us convidem a aportar les vostres propostes d’elements a inventariar per tal de poder-les valorar durant la realització del projecte.

Si voleu participar en l’elaboració del Mapa de patrimoni del municpi podeu escriure a quilabertad@santacolomadecervello.cat
 


Quan hagi finalitzat el treball de recerca i edició, el Mapa és podrà consultar i es publicarà al web de l’Ajuntament. 

Darrera actualització: 30.11.2018 | 11:33