Més del 75% de les llars de Santa Coloma de Cervelló ja disposen del sistema de telelectura del consum d’aigua

Divendres, 27 de gener de 2023 a les 12:00

Aquest sistema permet disposar d’informació del consum d’aigua hora a hora, i contribueix a detectar, de manera ràpida, fuites d’aigua o excessos de consum del subministrament.

La implantació de la telelectura a Santa Coloma de Cervelló ja supera el 75% de les llars del municipi. Es tracta d’una eina desplegada per Aigües de Barcelona, empresa encarregada del subministrament d’aigua a la localitat, en col·laboració amb l’Ajuntament. A més de permetre saber telemàticament el consum d’aigua, i minimitzar les incidències per fuites gràcies a una detecció més fàcil, el sistema de telelectura potencia una gestió sostenible i permet disposar de lectures reals contínuament, el que afavoreix la millora del procés de facturació.

Gràcies a l’ús de les noves tecnologies i l’aplicació de criteris innovadors, l’eina impulsa l’eficiència en la gestió d’un recurs escàs com l’aigua, en fomenta el consum responsable i sostenible a favor de la lluita contra el canvi climàtic, i contribueix a oferir un servei de més qualitat i amb més valor afegit a la ciutadania. La implantació de la telelectura al municipi és el resultat del conveni signat el 2021 entre l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i Aigües de Barcelona per desplegar aquest sistema en edificis de titularitat municipal. La seva posada en marxa vol situar Santa Coloma de Cervelló com a referent de ciutat intel·ligent i propera als ciutadans.

Si vols saber si la teva llar disposa de telelectura, i consultar tota la informació relativa a aquest sistema, fes clic en aquest enllaç.

Darrera actualització: 27.01.2023 | 12:58