Més del 75% de les llars de Santa Coloma de Cervelló ja disposen del sistema de telelectura del consum d’aigua

Divendres, 27 de gener de 2023

Aquest sistema permet disposar d’informació del consum d’aigua hora a hora, i contribueix a detectar, de manera ràpida, fuites d’aigua o excessos de consum del subministrament.

La implantació de la telelectura a Santa Coloma de Cervelló ja supera el 75% de les llars del municipi. Es tracta d’una eina desplegada per Aigües de Barcelona, empresa encarregada del subministrament d’aigua a la localitat, en col·laboració amb l’Ajuntament. A més de permetre saber telemàticament el consum d’aigua, i minimitzar les incidències per fuites gràcies a una detecció més fàcil, el sistema de telelectura potencia una gestió sostenible i permet disposar de lectures reals contínuament, el que afavoreix la millora del procés de facturació.

Gràcies a l’ús de les noves tecnologies i l’aplicació de criteris innovadors, l’eina impulsa l’eficiència en la gestió d’un recurs escàs com l’aigua, en fomenta el consum responsable i sostenible a favor de la lluita contra el canvi climàtic, i contribueix a oferir un servei de més qualitat i amb més valor afegit a la ciutadania. La implantació de la telelectura al municipi és el resultat del conveni signat el 2021 entre l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló i Aigües de Barcelona per desplegar aquest sistema en edificis de titularitat municipal. La seva posada en marxa vol situar Santa Coloma de Cervelló com a referent de ciutat intel·ligent i propera als ciutadans.

Si vols saber si la teva llar disposa de telelectura, i consultar tota la informació relativa a aquest sistema, fes clic en aquest enllaç.

Darrera actualització: 27.01.2023 | 12:58