Millora paisatgística i d’accés al riu

Dimarts, 30 de març de 2021 a les 10:00

Aviat s’iniciaran els treballs de millora paisatgística i d’accés a l’àmbit fluvial del Llobregat a Santa Coloma de Cervelló, projecte  que pretén restaurar espais naturals, fer-los compatibles amb el gaudi de la ciutadania i alhora crear un accés segur i permanent al riu.

Aquesta actuació permetrà resoldre la dificultat actual d’accés al riu des del municipi, en haver-se de fer per camins agrícoles que sovint estan tancats o generen problemes de convivència entre l’activitat de lleure i l’agrícola.

En una primera fase, s’arranjaran els camins d’accés a la zona fluvial des d’un dels punts d’entrada a Santa Coloma fins a la riera de Ca n’Isbert, així com el pas inferior de la infraestructura de l’AVE per tal de connectar ambdós punts en fases posteriors. 

Poder sumar l’entorn del riu al ric patrimoni natural del municipi serà un element de gran valor, oferint l’oportunitat de descobrir un ecosistema complementari al de rieres, muntanya i agrari.

La previsió d’inici de les obres és el 6 d’abril.

La primera fase del projecte està valorada en 360.000 €, i està cofinançada per l’AMB (75 %) a través del Pla d’Inversions metropolità 2016-2019 i l’Ajuntament (25%) 

Darrera actualització: 31.03.2021 | 12:17