Millores en la climatització de la Biblioteca Pilarin Bayés

Dijous, 31 de maig de 2018

Durant el mes de juny es realitzaran els treballs d’instal·lació del nou sistema de climatització a la Biblioteca Pilarin Bayés, amb una maquinaria més eficient i moderna.

El passat mes de desembre el sistema de climatització de la Biblioteca Pilarín Bayés va patir una avaria molt important que, segons els criteris tècnics, va deixar la maquinària irrecuperable. Per aquest motiu la Biblioteca va haver de funcionar fins al mes d’abril amb un sistema provisional de climatització que l’Ajuntament va contractar d’urgència per poder garantir una temperatura correcta a l’equipament i el normal funcionament de la Biblioteca. Un imprevist molt desafortunat i amb gran afectació a un dels equipaments més utilitzats del municipi, que ha obligat a l’Ajuntament a actuar amb celeritat i aconseguir un finançament inicialment no previst.

El procediment de contractació per a la nova maquinària i la nova instal·lació del sistema de climatització es va iniciar tan bon punt es va disposar del projecte corresponent, i es va fer tan de pressa com es va poder, tenint en compte que s’han de seguir els terminis establerts per la normativa de contractes públics fins a l’adjudicació de l’execució a una empresa. Així i tot, l’empresa guanyadora del concurs finalment va decidir no executar l’obra, i malauradament ho va comunicar una vegada exhaurit el període del qual disposava per presentar la documentació i començar l’execució. Això va endarrerir unes quantes setmanes la possibilitat de recuperar la climatització de la Biblioteca, obligant a readjudicar l’obra a la segona empresa classificada en el concurs, repetint els tràmits d’adjudicació i formalització del contracte.

Finalment, durant el mes de juny es durà a terme aquesta actuació i es recuperarà el sistema de climatització, amb una maquinària més eficient i moderna. Per tal de finançar aquesta actuació inicialment no prevista, s’ha aconseguit una subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona, a través del Programa Complementari de reforma i millora d’equipaments locals.

En paral·lel, la Regidoria de Cultura ha fet una inversió per renovar la retolació de les prestatgeries de la Biblioteca, oferint una millor qualitat, visibilitat i actualització. 

Darrera actualització: 31.05.2018 | 10:45