No facis el préssec, no malbaratis aliments

Dijous, 1 de de juny de 2017 a les 10:00

Des de fa més de 10 anys, l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló porta a terme campanyes de conscienciació per a una bona gestió i prevenció dels residus.

En l’actualitat i, amb una diagnosi recent per a l’elaboració del Pla Local de Prevenció de Residus, es detecta que un elevat percentatge de la població (68%) manifesta que, malgrat estar conscienciats de la importància de no llençar aliments, en algun moment n’acaben llençant.

És per això que, amb l’ajut econòmic de l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat, estem realitzant una campanya de sensibilització ciutadana basada en accions d’informació, educatives i lúdiques amb l’objectiu principal de transmetre missatges relacionats amb la prevenció del malbaratament alimentari, sense deixar de banda missatges generals de la recollida selectiva de totes les fraccions, i en especial, de la matèria orgànica.

Els objectius que persegueix la campanya són:

  • Reduir la generació de residus per càpita, minimitzant la quantitat d’aliments que arriben a les escombraries del municipi, actualment de l’1,21 kg/hab/any.
  • Sensibilitzar del valor ambiental, econòmic i social dels aliments i del seu consum responsable.
  • Facilitar a la població estratègies per a la minimització del malbaratament alimentari.
  • Incrementar la taxa de selecció de residus.

Les accions contemplades a la campanya són les següents:

  • Exposició i Taller “Som gent de profit”
  • Campanya de comunicació, amb la creació d’una imatge i lema de la campanya; elaboració d’una Guia de malbaratament alimentari; Bloc de notes per fer la llista de la compra; Roda informativa.
  • Informació ambiental en festes populars.
  • Tallers de malbaratament alimentari per a la ciutadania i per als centres educatius.
  • Dinamització a les xarxes socials.

No facis el préssec! Consells per a no malbaratar aliments

  • Abans d’anar a comprar, revisa què tens per fer la llista del que necessites.
  • Planifica els menús setmanals.
  • Els productes que caduquin abans posa’ls a primera fila, que no es facin malbé.
  • Vigila amb les ofertes! Si ho has d’acabar llençant no surten a compte!
  • Sempre que puguis consumeix productes locals i de temporada.
  • Les amanides, la pasta o la pizza ho admeten tot. Són ideals per aprofitar restes i sobralles.
  • Vés al mercat sense gana i faràs la compra amb el cap.
  • Amb la fruita madura fes batuts i sucs. I amb la verdura, sopes i cremes.
Darrera actualització: 23.02.2018 | 13:12