Nou espai per a la pràctica d'street workout i calistènia al Crentre de Recursos Juvenils Can Carletes

Dimecres, 31 de gener de 2018 a les 10:00

El Centre de Recursos Juvenils Can Carletes comptarà a partir d’aquest mes amb un nou espai per a la pràctica d’esport lliure Street Workout i Calistènia. 

 Aquesta és la darrera actuació que la Regidoria de Joventut ha dut a terme per donar resposta a les demanades que el col·lectiu de joves ha plantejat a les trobades participatives i grups de discussió del Pla Local de Joventut de Santa Coloma de Cervelló.

La Regidoria de Joventut vol aprofitar les oportunitats que ofereix la pràctica esportiva per treballar amb els joves i adolescents, i per crear i reforçar els vincles entre el col·lectiu de joves del municipi. Les instal·lacions esportives poden ser un mitjà de cohesió i integració social, ja que la pràctica d’esport en aquests espais permet als joves ampliar les seves relacions socials, i són a més una alternativa a determinats estils de vida i d’oci que poden ser perjudicials per als més joves.

La introducció al municipi d’elements per a la pràctica esportiva de tipus urbà, com la pista de skate de Can Carletes fa un temps, i ara el nou espai d’street workout i calistènia, contribueixen a crear noves sinergies de treball amb els adolescents i els joves que visiten el Centre de Recursos Juvenils, gràcies als vincles que es creen entre els joves i els educadors juvenils de Can Carletes. Les relacions de coneixença i de confiança mútua entre joves i educadors que ha propiciat la pista de skate, ja ha permès intervenir en altres aspectes importants de la vida dels joves, com per exemple la tria i el retorn als estudis, el foment de la participació en actes del municipi, l’associacionisme, l’abandonament de pràctiques no saludables o la integració i la cohesió social d’adolescents i joves. El nou espai de street workout i calistènia contribuirà a millorar aquest treball. 

L’street workout i la calistènia són modalitats esportives que consisteixen en l’entrenament de totes les capacitats físiques mitjançant el pes corporal, barrejant moviments de tensió, dinàmics, explosius i introduint acrobàcies en la modalitat del free style.
Si ets jove i vols fer ús d’aquestes instal·lacions, pots informar-te al CRJ Can Carletes (Tel.: 93 634 18 26. De dimarts a divendres de 17h a 20h) o al Pavelló Poliesportiu (Tel.: 93 645 07 00 - extensió 402).

La salut, a l’agenda de la regidoria de Joventut

El Pla Local de Joventut inclou diferents actuacions per fomentar la pràctica esportiva entre els més joves, així com altres actuacions preventives relacionades amb la salut. Al llarg de l’any la regidoria de Joventut, en col·laboració amb altres entitats municipals i supramunicipals, desenvolupa diferents actuacions orientades a fomentar l’adquisició d’hàbits saludables entre els joves, com són la salut sexual i reproductiva, els hàbits alimentaris, o la prevenció de les drogodependències. 

L’activitat física i l’esport són molt importants per a la salut i la qualitat de vida de les persones joves. Per això, les regidories de Joventut i Esports treballen conjuntament per a fomentar entre la població jove la pràctica d’aquesta modalitat d’esport urbà, i el Pavelló Poliesportiu Municipal compta amb una oferta esportiva adreçada als joves.

Darrera actualització: 31.01.2018 | 10:32