Nou servei d’acolliment d’urgència per a dones víctimes de violència masclista i les seves filles i fills

Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 11:00

En la darrera sessió de ple del passat 27 de setembre, L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha aprovat un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat per participar del servei d’acolliment d’urgència per a dones víctimes de violència masclista i les seves filles i fills.

És una experiència pilot promoguda pel Consell Comarcal del Baix Llobregat per la qual la Fundació AGI garanteix 6 places per als municipis de la comarca que s’hagin acollit al conveni.

El protocol local per a l’abordatge integral de la violència masclista (2017-2021) de l’Ajuntament, aprovat en sessió plenària de 29 de juny de 2016, pretén, a través d’un dels objectius específics, implementar un model d’atenció i recuperació adaptat a les necessitats de cada dona i dels seus fills i filles, contemplant estratègies de prevenció, detecció, atenció i recuperació.

En aquells casos més urgents és quan cal una coordinació i derivació per part dels professionals cap a altres serveis i recursos de la zona per tal de garantir l’atenció integral.

Amb l’aprovació i corresponent signatura d’aquest conveni, l’ajuntament pretén donar resposta a la necessitat de disposar d’un servei d’urgència per acollir de forma immediata dones i els seus fills i filles víctimes de violència de gènere que han hagut d’abandonar precipitadament el domicili i/o no poden tornar a la seva llar. Generalment a causa d’un episodi greu de violència o perquè han decidit posar punt final a una situació de violència ja insuportable. 

Darrera actualització: 01.10.2018 | 09:48