Nova guia per evitar el malbaratament alimentari

Dimecres, 31 de gener de 2018 a les 09:00

L’Ajuntament i l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya, han editat una guia on es recullen els consells de la campanya “Som gent de profit. No facis el préssec” que des del maig s’ha realitzat al nostre municipi amb l’objectiu d’evitar el malbaratament d’aliments.

La campanya ha comptat amb accions informatives i educatives de caràcter principalment lúdic per donar a conèixer a la ciutadania l’impacte ambiental, social i econòmic del malbaratament alimentari, i per facilitar estratègies que ens permetin reduir la quantitat d’aliments que acabem tirant a les escombraries.

Coincidint amb la Setmana de la Prevenció de Residus al novembre, es van realitzar fins a vint tallers a les escoles dirigits a alumnes de 4t, 5è, 6è i 1r d’ESO; a la Bicicletada, es va realitzar el taller familiar La nevera de profit, dinamitzat per un mag que amb un petit espectacle ens va donar consells per evitar el malbaratament; i a la Festa de la Cirera es va convidar la ciutadania a participar en el Photocall de recapte, amb un taller demostratiu de cuina d’aprofitament i el sorteig d’un val de 50 € per a la compra de productes de proximitat en el mercat de pagès del municipi.

També s’han distribuït obsequis, com el bloc de notes per fer la llista de la compra i l’imant per a la nevera amb consells de conservació d’aliments. La campanya també ha arribat a les xarxes, amb consells que s’han difós a través del Facebook i el Twitter de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 09.02.2018 | 17:02