Obert el termini per sol·licitar la subvenció del pagament del lloguer per a l'any 2021

Dilluns, 10 de maig de 2021 a les 09:00

L’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya ha convocat unes ajudes per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el dia 4 de juny de 2021.

Les sol·licituds es poden presentar:

Aquestes subvencions s’atorguen en un règim de concurrència competitiva, és a dir: s’avaluaran totes les sol·licituds a la vegada i es triaran les que tenen unes característiques més favorables per rebre l’ajut.

La subvenció es concedeix per un import anual màxim de 2.400 euros, és a dir, de 200 euros mensuals com a màxim, i s'ajusta en funció de l'esforç que suposa per a la unitat de convivència el pagament del lloguer:

  • 20% de l'import de la renda de lloguer anual quan l'esforç per pagar el lloguer sigui igual o inferior al 30% dels ingressos de la unitat de convivència
  • 30% de l'import de la renda quan aquest esforç sigui superior al 30% i inferior al 40%
  • 40% si és igual o superior al 40% dels ingressos.

Per una altra banda, els imports màxims de lloguer mensual a Barcelona ciutat i la demarcació és de 800 euros. Per a famílies nombroses i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat legalment reconeguda i barem favorable, l'import màxim de lloguer mensual és de 900 euros a tot el territori de Catalunya.

Si necessites més informació o vols tramitar aquest ajut, visita la pàgina web de la Generalitat.

Darrera actualització: 10.05.2021 | 12:32