Pablo Firpo, alumne de l'Institut Montpedrós, guanya l'Olimpíada de Filosofia de Catalunya i participarà a l'edició espanyola

Dimecres, 16 de de març de 2022 a les 09:00

Pablo Firpo Molina és alumne de segon de batxillerat científic de l'Institut Montpedrós. El pròxim 29 d'abril participarà a l'Olimpíada de Filosofia d'Espanya en la modalitat de dissertació filosòfica després de ser el guanyador de l'edició catalana.

L'Olimpíada de Filosofia de Catalunya és un concurs per a alumnes de filosofia de secundària dels centres educatius de Catalunya. El Passat 10 de febrer es va celebrar a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona la novena edició del certamen amb el tema "Transhumanisme: millora o final de l'espècie". Durant hora i mitja el Pablo i la resta de participants, vinguts de diferents centres de secundària de Catalunya, van haver de respondre a la pregunta: La mort és una malaltia que s'ha de curar?

El 18 de febrer es va celebrar la final de l'Olimpíada al teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Pablo, un dels quatre finalistes, va haver de defensar oralment el seu exercici davant un jurat professional format per Àngel Puyol, professor de l'àrea de Filosofia moral i política de la UAB, Ferran Sánchez Margalef, professor de la UB amb una tesi doctoral sobre transhumanisme, i Susana Arias, cap de mediació del CCCB.

Després d'una excel·lent defensa del seu exercici, el Pablo va ser nomenat guanyador de l'Olimpíada de Catalunya en la modalitat de dissertació filosòfica. El pròxim 29 d'abril serà el representant de Catalunya a la final de l'Olimpíada de Filosofia d'Espanya.

Volem felicitar el Pablo pel seu magnífic treball i li volem transmetre el sentiment d’orgull que un alumne del nostre poble ens representi el pròxim  29 d'abril a l'Olimpíada de Filosofia d'Espanya.

Darrera actualització: 16.03.2022 | 09:21