Presentat el projecte de l’itinerari de vianants i bicicletes a la carretera BV-2002 entre Santa Coloma i Sant Vicenç

Dimecres, 13 de febrer de 2019 a les 10:00

Dimarts, 12 de febrer, l'alcaldessa, Anna Martínez i el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, van presentar a la Sala de Plens de l'Ajuntament el projecte de construcció de l’itinerari de vianants i bicicletes a la carretera BV-2002, entre Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts.

L'itinerari connectarà els dos municipis amb un camí paral·lel a la carretera BV-2002, des de la rotonda d'entrada de Santa Coloma fins a la rotonda de "les ovelletes" a Sant Vicenç.

El projecte preveu un camí de 3 metres d'amplada i que transcorrerà en paral·lel a la BV-2002, entre el canal de la Dreta del Llobregat i la carretera actual, amb il·luminació mitjançant panells solars i les mesures de seguretat adients, i amb diversos passos per poder travessar la carretera i millores als accessos als camins del Parc Agrari.

Aquest nou camí ens permetrà passejar i gaudir de l'entorn natural del riu Llobregat i del Parc Agrari, i proporcionarà un accés segur per a vianants i bicicletes a les naus industrials de la carretera. També solucionarà els problemes de connexió i accés amb mitjans no motoritzats entre barris de Can Colomer i Sant Roc amb el centre del poble i amb el municipi veí, i pacificarà una carretera amb un volum de trànsit de vehicles molt important.

Aquestes actuacions es preveuen executar en dues fases, començant pel tram de Santa Coloma de Cervelló. La fase I anirà de la rotonda d'accés al municipi i a l'estació de FGC fins a la riera de Cavallers, mentre que la fase II, allargarà l'actuació fins a arribar al vial de servei del canal de la Dreta a Sant Vicenç dels Horts.

El projecte l'ha redactat la Diputació de Barcelona, davant de la demanda dels dos Ajuntaments de disposar d'una connexió alternativa a la carretera entre els dos municipis i amb les naus industrials. El pressupost de l'actuació ascendeix a 931.983,62 €, que assumirà en un 90% la Diputació de Barcelona, titular de la carretera BV-2002. La Fase I del projecte està en fase de preparació de la licitació i es preveu que s'iniciï durant aquest any 2019, amb un termini d'execució de les obres de 6 mesos. La Fase II es preveu que s'executi l'any 2020, any en el qual s'espera disposar de tot el projecte a disposició de la ciutadania.

 

Darrera actualització: 15.02.2019 | 12:32