Preservem els béns naturals i els cultius

Divendres, 26 de febrer de 2021 a les 10:00

A Santa Coloma comptem amb un ric patrimoni natural i cada cop són més les persones que gaudeixen de la muntanya i de la plana fluvial del Parc Agrari per a practicar activitats de lleure i esportives a l’aire lliure. Per tal de preservar la qualitat ambiental i la diversitat biològica dels espais naturals, respectar el treball de la pagesia i no pertorbar la tranquil·litat, cal evitar les conductes que comportin danys al medi natural i perjudicis a l’activitat agrícola que s’hi realitza, i que pertorbin la convivència de les persones que hi transiten.

I recorda, si fas esport a la nit, porta reflectors i feste veure!

Parc Agrari, un espai on s’hi treballa

El Parc Agrari del Baix Llobregat és una àrea econòmica especialitzada en la producció agrícola.

En aquest espai, s’hi viu i s’hi treballa. Si en fas un ús lúdic, respecta els cultius i les persones que hi treballen, i recorda que els vehicles agraris tenen prioritat. L’horticultura i la fructicultura són la base econòmica de la pagesia, per això la recol·lecció no permesa és penalitzada.

En aquest espai l’accés motoritzat està autoritzat tan sols a vehicles agraris i de serveis, i la circulació en bicicleta només està permesa en camins marcats com a compatibles per a l’ús públic. Si circuleu pel parc respecteu la prioritat dels vehicles agraris, no useu els auriculars mentre aneu en bicicleta, aneu en fila si circuleu en grup per facilitar els avançaments i useu casc i reflectants.

La muntanya, un bé natural a preservar

Si transites per la muntanya respecta la vegetació, la fauna i el sòl i evita danyar el medi natural. Adopta una actitud de protecció amb l’entorn, no llencis deixalles i respecta en tot moment la normativa relativa a la prevenció d’incendis forestals.

No facis sorolls que puguin pertorbar la fauna i molestar les altres persones, i evita actituds que puguin provocar danys o perjudicis a les activitats agrícoles, ramaderes i forestals que s’hi realitzen.

En els camins d’ús públic els vianants tenen prioritat de pas en relació amb la resta d’usuaris, llevat els casos dels vehicles de servei i emergència. Els ciclistes que circulin per la xarxa de camins de l’entorn natural han de respectar la preferència dels vianants i evitar de causar-los molèsties. Han de cedir el pas a les persones que vagin a peu, mantenint una distància mínima d’1,2 m. La velocitat màxima de 20 km/h s’adequarà a les característiques de la via, per tal d’evitar les situacions de risc i garantir la seguretat dels vianants. No circuleu en bicicleta per corriols, rieres, torrents, camps a través, i vies especialitzades per a altres usos que estiguin senyalitzades. 

Els vehicles motoritzats únicament poden circular per camins o pistes aptes per a la circulació. Es prohibeix la circulació de vehicles motoritzats, incloses  motos, camp a través, fora de les pistes i dels camins delimitats a aquest efecte, pels tallafocs, vies forestals d’extracció de fusta i camins ramaders. La velocitat màxima de circulació per camins i pistes de terra és de 30 km/h, respectant tant el medi com els béns dels terrenys i els drets i seguretat dels vianants i no ha de causar perill, perjudicis o molèsties innecessàries a les persones i als ecosistemes naturals.

Darrera actualització: 26.02.2021 | 11:37