Primeres Jornades de Memòria Històrica Local

Dimarts, 24 de desembre de 2019 a les 12:30

Una conferència sobre l’entrada de les tropes nacionals a la nostra comarca al final de la Guerra Civil, dos tallers de reminiscència, una exposició i la projecció d’un documental sobre els canvis socials i urbans dels darrers 80 anys al poble, amb la participació de la nostra gent gran, són les activitats que formen part d’aquestes I Jornades de Memòria Històrica Local.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, a través de les Regidories de Gent Gran i de Patrimoni, organitza aquestes jornades amb l’objectiu de recuperar el passat històric del municipi i dels seus habitants, amb el relat dels successos i canvis ocorreguts des de la Segona República fins a l’actualitat. Sobretot a partir de la memòria oral d’aquelles persones que varen viure aquella època i aquells esdeveniments.

Les jornades tindran com a punt culminant la presentació del vídeo “Memòria de Santa Coloma de Cervelló, el camp i la fàbrica”, un emotiu documental sobre els canvis socials, laborals i urbans del nostre municipi en els darrers vuitanta anys i on han participat més de 30 veïns i veïnes aportant un riquíssim patrimoni històric a través dels seus testimonis.

Conèixer la nostra història ens permet posar-la en valor i obrir camí per a construir un present i un futur amb més consciència sobre el nostre passat.

Aquestes activitats estan obertes a tota la ciutadania, us animem a participar-hi! Trobareu tota la informació dels actes de les jornades a l’apartat de l’Agenda. Per a més informació podeu enviar un missatge a quilabertad@santacolomadecervello.cat 

PROGRAMA

Xerrada debat: "Fa 81 anys! Memòria de l'entrada de l'exèrcit nacional a Santa Coloma de Cervelló"

DIVENDRES 10/01/2020, a les 18 h
A LA BIBLIOTECA PILARIN BAYÉS
Amb la participació de Jordi Amigó Barbeta i Josep Padró Margó. Aquests dos especialistes de la història local i comarcal ens explicaran alguns dels fets més remarcables del final de la Guerra Civil al nostre poble. 
Durant tota la setmana la Biblioteca tindrà en exposició una antologia de llibres i documents relacionats amb la memòria històrica local.

Projecció del documental “Memòria de Santa Coloma de Cervelló, el camp i la fàbrica”

DISSABTE 11/01/2020, a les 18 h
A LA SOCIETAT RECREATIVA
DIUMENGE 12/01/2020, a les 18 h
A L’ATENEU UNIÓ
Un emotiu documental sobre els canvis socials, laborals i urbans del nostre municipi en els darrers vuitanta anys i on hi han participat més de 30 veïns i veïnes aportant un riquíssim patrimoni històric a través de les seves memòries orals. 
Després de la projecció, la psicòloga Betlem Verdaguer farà un taller de reminiscència amb la gent gran.

Exposició: “Psst... Passa-ho. La lluita per la democràcia a Catalunya (1939-1975)”

Del dilluns 13 al divendres 31 de gener
AL CENTRE CÍVIC CAN BARUTA
Horari: de dilluns a divendres, de 9 h a 21 h
L’exposició ofereix una visió sintètica i acurada de l’activitat clandestina dels homes i les dones que, des de diferents perspectives, es van oposar a la dictadura franquista.
Exposició produïda pel Memorial Democràtic.

Organitzen: Ajuntament. Regidories de Gent Gran i de Patrimoni. Col·laboren: Ateneu Unió | Societat Recreativa | Memorial Democràtic de Catalunya | Betlem Verdaguer.

Darrera actualització: 24.12.2019 | 12:53