Programa de control ètic de coloms

Dilluns, 26 de juny de 2023 a les 10:00

L'Ajuntament porta a terme un programa per a controlar la població de coloms al municipi basat en el subministrament de blat de moro amb nicarbazina, una substància inhibidora de la capacitat reproductora dels coloms, ja que evita la formació del rovell de l’ou, fet que produeix infertilitat.

Un dispositiu automàtic de dispensació permet programar la distribució del producte a tots els punts d’administració de manera simultània a una hora determinada. Per tal que aquest mètode sigui efectiu, els coloms no han de tenir altres fons d'alimentació, i per tant és fonamental la col·laboració ciutadana, que no els ha d'alimentar. Actualment hi ha dos dispensadors, un a la Colònia Güell, a la coberta del Casal de les Monges, i des de principis d'aquest mes de juny un altre a la coberta de Can Baruta.

A banda dels perjudicis i la degradació de l'entorn que provoca una població elevada de coloms, hem de recordar que aquestes aus i els seus excrements són transmissors de malalties greus com la salmonel·losi, toxoplasmosi, pneumònia i també poden transmetre paràsits tant a persones com altres animals.

Darrera actualització: 26.06.2023 | 11:17