Projecte Engega! Suport en la recerca activa de feina per a joves entre 16 i 25 anys

Dimecres, 31 de gener de 2018

La Regidoria de Serveis Socials posa en marxa la segona edició del Projecte Engega, destinat a joves d’entre 16 i 25 anys del municipi que no estiguin treballant ni participant en cap acció formativa. Són moltes les dificultats de la població jove a l’hora d’incorporar-se al mercat laboral, fet que confirmen les xifres d’atur juvenil.

Aquestes dificultats s’accentuen en aquells casos on manca formació, habilitats i recursos. L’objectiu del Projecte Engega és oferir als joves formació i l’acompanyament d’un educador que els orientarà de forma individualitzada, partint de les seves necessitats i interessos, i els guiarà a l’hora de definir un itinerari personal que els permeti millorar la seva formació i augmentar les seves oportunitats laborals. 

En el projecte hi col·laboren les regidories de Promoció Econòmica, de Joventut i d’Educació, que treballen en xarxa amb la regidoria de Serveis Socials, i el Punt Òmnia com a recurs formatiu en noves tecnologies.

Si tens entre 16 i 25 anys i busques oportunitats laborals i formatives, t’interessa el Projecte Engega 

El Projecte Engega ofereix als joves d’entre 16 i 25 anys tallers formatius i acompanyament individualitzat per orientar-los alhora de triar un itinerari formatiu i una estratègia de recerca de feina.

Acompanyament individualitzat
No totes les persones del mateix grup d’edat tenen les mateixes necessitats, ni el mateix perfil, ni els mateixos interessos. És per això que l’acompanyament individualitzat dels participants per part d’un professional és tan important en el projecte, ja que permetrà a cada jove marcar els seus objectius personals. L’enfocament de la intervenció serà diferent en cada cas, i es treballarà segons les motivacions personals de cada participant. L’acompanyament individual pot incloure entrevistes periòdiques amb els joves, suport en l’elaboració del currículum, acompanyament en la recerca de feina i l’enviament de currículums, així com acompanyament a recursos de dins i fora del municipi per fer gestions referents a ocupació o formació.

Tallers formatius
El projecte inclou sessions de formació sobre competències bàsiques que seran útils per als joves, tant pel que fa a la recerca activa de feina, com a l’hora de decidir el seu propi itinerari formatiu i laboral. La formació girarà entorn de tècniques innovadores per cercar feina, ciber reputació, i orientació per triar estudis.

Els joves que segueixin el projecte fins al final i aprofitin el recurs, rebran un ajut econòmic de 200 €, vinculat a accions formatives i laborals. A més rebran un certificat d’assistència. Les places són limitades i les inscripcions ja són obertes.

Si t’interessa participar en el Projecte Engega, demana informació a:

Correu electrònic: chermida@elbaixllobregat.cat
Telèfon: 93 634 19 51 (de dilluns a divendres, de 9h a 14h)

Darrera actualització: 31.01.2018 | 12:29