Protocol per a la detecció i actuació davant del consum de drogues

Dimecres, 31 de gener de 2018 a les 09:00

El departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, està elaborant un protocol per a la prevenció, detecció i actuació davant el consum de drogues en persones menors de 25 per tal d’evitar situacions problemàtiques i de dependència.

Aquest protocol haurà de definir un circuit de detecció, coordinació, actuació i derivació entre els diferents professionals i serveis de Santa Coloma de Cervelló. Els Serveis Socials de l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport del Centre de Prevenció i Tractament de Drogodependències, lideraran aquest projecte.

Els professionals que participen d’aquest protocol són referents dels següents serveis: Institut Montpedrós; Departament de Joventut, d’Educació i de Salut de l’Ajuntament; Policia Local; Servei de pediatria del CAP; Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Sant Boi; Servei d’Intervenció Socioeducativa del Consell Comarcal del Baix Llobregat (SIS); i Serveis Socials Bàsics de Santa Coloma de Cervelló.

Durant el mes de febrer la Diputació de Barcelona realitzarà a l’Ajuntament unes jornades de capacitació tècnica destinada als professionals municipals per tal de millorar el seu coneixement envers el consum de drogues i les conductes de risc associades, així com proporcionar-los eines i estratègies d’intervenció amb els adolescents i joves en situació de risc per consum de drogues, i amb les seves famílies. En aquestes jornades també intervindrà la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, que parlaran del marc legal pel que fa al consum de drogues, i de l’aplicació de sancions i de mesures alternatives.

Darrera actualització: 31.01.2018 | 11:07