Publicades les bases dels ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d'obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges a Catalunya

Dimecres, 5 de febrer de 2020 a les 13:00

S'han publicat al DOGC del 27 de gener les bases reguladores per a l'accés a ajuts en forma de préstecs a comunitats de propietaris per al finançament d'obres de rehabilitació d'edificis d'habitatges a Catalunya.

Aquesta nova línia de finançament és fruit d'un acord entre l'Institut Català de Finances i l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. Es preveu que estarà dotada amb 100 milions d'euros i que es podran finançar les obres com a mínim de 10.000 habitatges a tot Catalunya.

Els ajuts volen ser un estímul perquè les comunitats de propietaris puguin realitzar les obres de rehabilitació en compliment de la Inspecció Tècnica de l'Edifici i mantenir el parc d'habitatges en condicions òptimes.

A les bases es recullen les actuacions susceptibles d'optar als préstecs:

· Rehabilitació que afecta l'estat de conservació de l'edifici.
· Millora de l'eficiència energètica i la sostenibilitat.
· Millora de la seguretat d'utilització i de l'accessibilitat.

Els edificis han de disposar de l'Informe d'Avaluació de l'Edifici (IAE), que ha de contenir l'Informe de la Inspecció Tècnica de l'Edifici (IITE), el Certificat d'Eficiència Energètica (CEE) i l'Etiqueta de qualificació energètica (EE), presentats abans de la sol·licitud de crèdit.

Les sol·licituds de préstec s'han de presentar i formalitzar telemàticament per mitjà del formulari que estarà a disposició dels sol·licitants al web de l'ICF (www.icf.cat). Encara no s'han publicat els terminis per a fer la sol·licitud, però al web de l'ICF trobareu on formulari on podeu demanar que us avisin quan s'obri el termini.

Darrera actualització: 11.02.2020 | 10:58