Que fa l'Ajuntament per a controlar les plagues?

Divendres, 11 de de març de 2022 a les 09:00

Amb l’augment de les temperatures també es preveu que augmenti la presència d’animals indesitjats, especialment insectes. Per tal de prevenir les plagues de la processionària, paneroles, rates i mosquits, l’Ajuntament desenvolupa tota una sèrie d’actuacions al llarg de l’any.

Processionària
Anualment es fan tractaments fitosanitaris preventius a l’octubre i al desembre. A banda d’aquests tractaments anuals als pins, a les àrees d’esbarjo de gossos enguany s’han instal·lat unes trampes als troncs dels arbres afectats per a recollir-hi les erugues que hagin sobreviscut i, així, evitar que arribin al terra i puguin fer mal a altres animals com ara els gossos.

Paneroles
Contra les paneroles es fan quatre tractaments anuals al clavegueram amb pintura biocida o gel, els quals s’apliquen a les boques de les clavegueres per a evitar que aquests insectes surtin a l’exterior. El primer dels tractaments s’ha fet a finals de febrer, i el següent es farà al mes de maig.

Rates
Pel que fa a les rates, es realitza un tractament sistemàtic amb esquers, també al clavegueram, per a aquests rosegadors, que també es revisa periòdicament.

Mosquits
En el cas dels mosquits, s’apliquen tractaments sistemàtics amb un larvicida a les zones del parc agrari on es formen tolls d’aigua i als embornals de les zones urbanes. Se’n realitzen dos o tres a l’any, que es complementen amb actuacions puntuals en els llocs on hi hagi incidència i amb visites a domicili per a localitzar possibles focus en habitatges particulars. 

Darrera actualització: 11.03.2022 | 13:03