Santa Coloma de Cervelló acull una campanya especial de donació de sang

Dilluns, 13 de juliol de 2020 a les 11:00

Santa Coloma de Cervelló s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Dimecres 22 de juliol el Casal de la Gent Gran de Santa Coloma comptarà amb un espai de donació de 17:00 a 21:00 hores. Per donar sang, cal reservar hora a donarsang.gencat.cat.

DONACIÓ DE SANG A SANTA COLOMA DE CERVELLÓ
Dimecres 22 de juliol, de 17:00 a 21:00 h

Al Casal de la Gent Gran de Santa Coloma de Cervelló
Plaça de les Vinyes, s/n

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenirel ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. A més, amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’incrementa.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Campanyes amb mesures de seguretat

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Més informació sobre la donació de sang i el COVID-19:

Darrera actualització: 13.07.2020 | 11:16