Santa Coloma de Cervelló aposta per un consum local i sostenible

Dijous, 8 de juny de 2023 a les 15:00

Les persones que comprin seguint criteris de sostenibilitat durant les pròximes setmanes podran participar en el sorteig de 2 lots de productes locals i elements reutilitzables que facilitaran la reducció de residus del dia a dia.

Es tracta de la nova campanya per fomentar la compra de productes locals i sense envasos d’un sol ús al comerç local del municipi que impulsa l’Ajuntament, amb el suport de l’AMB en el marc del Pla ApropAMB i la col·laboració de Rezero.

Quan vagis a comprar, porta la teva bossa de roba, les carmanyoles de casa i el carretó, i prioritza els productes de la zona! Per participar en el sorteig, cal omplir una butlleta per compra al mateix comerç entre el 9 i el 28 de juny. El sorteig es farà el 28 de juny.

Afortunadament, cada vegada són més les persones que adopten models de consum més responsables amb el medi ambient, i que opten per la compra de productes amb el mínim impacte. Per fer-ho, prioritzen la compra de productes de proximitat, sense envasos d'un sol ús, ecològics o de baixa toxicitat, i ho fan al comerç local i en envasos reutilitzables.

Bones pràctiques que pots aplicar quan vas a comprar:

  • Prioritza els productes de proximitat
  • Porta envasos reutilitzables de casa per fer la compra (bossa de nanses, carretó, carmanyola, bosses de malla...)
  • Prioritza els productes de baixa toxicitat o naturals
  • Compra només el que necessites i allarga la vida útil del que ja tens.

Per què consumir productes de proximitat?

El transport a gran escala comporta grans impactes sobre el medi ambient per mitjà de les emissions de gasos d’efecte hivernacle que es generen durant el transport. A més a més, aquest tipus de transport demana un major ús d’envasos i embalatges, i s'incrementa així la generació de residus.

Amb els productes de proximitat, aquests impactes ambientals es veuen reduïts de forma considerable i aporten beneficis directes i immediats tant a productors i productores com a les persones que els consumeix. Des d’un punt de vista econòmic, els productes de proximitat també permeten un estalvi en els costos de producció, limitant l’ús d’energia necessària.

Consumir productes de proximitat aporta beneficis tant ambientals, com socials i econòmics pel territori i les persones que hi habiten.

Darrera actualització: 08.06.2023 | 15:28