Santa Coloma de Cervelló, contra la guerra i amb el poble ucraïnès

Dilluns, 4 d'abril de 2022 a les 12:00

El municipi ha mostrat el seu rebuig a la invasió russa i ha posat en marxa diverses actuacions solidàries per a cobrir les necessitats de la població afectada.

L’inici de la guerra provocada per la invasió d’Ucraïna per part de Rússia ha tingut una resposta contundent des del nostre municipi: en primer lloc, posicionant-se en contra de l’atac a la sobirania ucraïnesa amb la concentració convocada per l’Ajuntament el passat 1 de març i, d’altra banda, amb la declaració en ple per part del consistori de l’adhesió del municipi a la declaració del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i a la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya sobre el conflicte.

Un municipi solidari

La crisi humanitària provocada per la guerra ha fet que s’impulsin diferents iniciatives solidàries, com ara la recollida de material tèxtil promoguda per la Plataforma de Suport a les Persones Refugiades i l’Associació per a la Solidaritat (APS). Per tal de facilitar aquesta actuació, s’habilitaven punts de recollida a l’antic edifici de l’ajuntament i als cellers de la cooperativa.

De la mateixa manera, l’Ajuntament ha aprovat la donació de 2.500 euros al Fons Català de Cooperació, que treballa sobre el terreny, i s’ha reunit amb les famílies d’origen ucraïnès que viuen al municipi i que han mostrat interès a donar suport a les iniciatives nascudes a nivell local.

De manera paral·lela al subministrament de material de primera necessitat, també es col·labora en l’atenció a les persones refugiades. Així, es treballa en coordinació amb les administracions implicades i, en aquests moments, ja s’estan rebent persones arribades d’Ucraïna a llars colomines. Les persones interessades a participar en aquest procés han de contactar amb la Generalitat de Catalunya a través del correu electrònic comiteacollida.igualtat@gencat.cat. De la mateixa manera es pot ampliar informació sobre l’atenció a les persones afectades a la pàgina web.gencat.cat/ca/ucraina.
 

Donacions econòmiques

En aquests moments es prioritzen les donacions econòmiques per a realitzar l’adquisició del material humanitari necessari en l’entorn d’Ucraïna i facilitar-ne així la distribució entre la població. Si voleu fer aportacions les podeu fer:

  • A través de l’APS al compte ES13 2100 2952 8601 0050 8048
  • A través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament al compte ES91 0182 6035 4102 0160 8531 i ES79 2100 3200 9625 0002 9627

(incloent el concepte Campanya 3699-Crisi Ucraïna).

Darrera actualització: 05.04.2022 | 10:34