Santa Coloma de Cervelló contra la violència masclista

Divendres, 26 de novembre de 2021 a les 12:00

Ahir es va celebrar davant de l’Ajuntament l’acte institucional en commemoració del 25 N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

La regidora d’Igualtat Alba Arcos va presentar l’acte, i l’alcalde, Jordi Bartolomé, va fer la lectura del manifest reivindicatiu contra les violències masclistes. També es van llegir els noms de les dones que han estat assassinades a tot l'estat per violència masclista en el que va d'any, i es va guardar un minut de silenci.

Durant l’acte es va fer entrega dels premis al guanyador del concurs de  cartells de la campanya d’aquest any, l’Arnau Lozano, i a les dues finalistes, la Júlia Ruiz Fernández i la Inés Carrasco Palomino, alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Montpedrós. Tots els treballas presentats es poden veure fins al 30 de desembre al Centre Cívic Can Baruta.

L’escola de música Si Fa Sol, i les seves alumnes Rosa Maria Gessé i Aracelli Marín van acompanyar l’acte amb la interpretació de la peça “Fent camí” i de la peça instrumental al piano “Núvol blanc”.

A continuació es va celebrar la Marxa exploratòria organitzada per l’Associació de Dones pels 4 Cantons, una passejada nocturna sobre la percepció de la inseguretat associada a diferents espais del municipi des d’una perspectiva de gènere. Demà dissabte hi ha previst un taller d’autodefensa adreçat a dones, i el diumenge Santa Coloma s’adhereix a la 8ª Marxa El Baix Llobregat Contra la Violència Masclista.

Darrera actualització: 26.11.2021 | 16:25