Santa Coloma de Cervelló es suma al manifest del Baix Llobregat per homenatjar als deportats i morts als camps de concentració nazis

Dimarts, 5 de maig de 2020 a les 18:00

Avui 5 de maig, Dia nacional d’homenatge als deportats i deportades als camps nazis, Santa Coloma de Cervelló s’ha sumat al manifest que ha  aprovat  la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat per retre homenatge als deportats i deportades, a les persones assassinades i a totes les víctimes del nazisme, i celebrar el 75è aniversari de l'alliberament dels camps nazis.

Enguany es compleix el 75è aniversari de l’alliberament de tots els camps de concentració i d’extermini nazis i, per tant, el 5 de maig, esdevé la data idònia per a retre homenatge als més de 9.500 homes i dones, resistents i lluitadors antifeixistes que, per defensar els seus ideals i la República, van ser declarades com persones enemigues de Franco i de Hitler i deportades als camps. Més de 5.200 persones van ser assassinades per la barbàrie nazi amb la complicitat de la dictadura franquista i de la França de Vichy.

La crisi mundial del COVID-19 ha impedit fer els merescuts homenatges als carrers i places dels nostres pobles i  ciutats. Per això, amb aquest manifest, redactat per Amical Mauthausen en col·laboració amb altres entitats de la comarca, aquest any volem retre homenatge a totes les víctimes i alhora reafirmar els seus valors com a nostres, tal com ens guien els 69 deportats de la comarca, dels quals 41 foren assassinats, entre ells tres ciutadans del nostre municipi, i als que volem dedicar un homenatge especial: Antonio Sàbat Amat, Valentí Ros Tutusaus i Vicenç Gaudó Peral. El nostre record i homenatge és per a ells.

Darrera actualització: 06.05.2020 | 13:04