Santa Coloma de Cervelló, lliure d’agressions sexistes. No és No!

Dilluns, 30 de d’abril de 2018 a les 11:00

L’Ajuntament inicia una campanya contra la violència masclista

Amb la voluntat de vetllar per unes festes que garanteixin la bona convivència i les relacions respectuoses i igualitàries, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, impulsa la campanya informativa i de sensibilització, “No és no, per unes festes lliures d’agressions sexistes” a totes les festes i esdeveniments d’oci al poble.

Aquesta campanya, que es proposa com a pas previ a l’elaboració d’un protocol d’abordatge de les agressions, abusos sexuals i orientació sexual en espais d’oci i festes, és una actuació emmarcada dins el II Pla d’Igualtat de Gènere 2016-2020.

La Festa de la Cirera serà el tret de sortida de la campanya, amb l’objectiu de sensibilitzar la població vers la problemàtica de les agressions sexistes en els espais d’oci.

Les festes populars són esdeveniments per a la socialització i el divertiment, on la base és passar-ho bé i esbargir-se, però on sovint es donen situacions o comentaris sexuals incòmodes o comportaments de caràcter sexista.

La insistència davant d’una negativa, els tocaments no consentits, l’assetjament, les bromes, la gelosia o l’excés de control són actituds on incideix aquesta campanya, que pretén visualitzar-les, identificar-les i conscienciar la ciutadania que cal aturar-les i no permetre-les. Un ambient relaxat i de desconnexió no justifica tolerar aquestes situacions quan les veiem.

Si les detectes, reacciona! Esborrem el patriarcat de tots els espais!

Darrera actualització: 25.07.2018 | 14:05