Santa Coloma de Cervelló participarà en un simulacre d’alerta d’emergència química

Divendres, 10 de novembre de 2023 a les 00:00

Les sirenes del Baix Llobregat sonaran el pròxim 15 de novembre, a les 11 hores

El nostre municipi participarà el pròxim dimecres, 15 de novembre, en un simulacre d’alerta d’emergència química, emmarcat en els plans de Protecció Civil per emergències químiques (PLASEQCAT i PLASEQTA).

Aquesta prova, la qual es durà a terme a les 11 hores, permetrà comprovar el correcte funcionament de les alarmes, familiaritzar el veïnat amb el so d’alerta i recordar que el confinament és la mesura principal de protecció en cas d’accident químic. En concret podrem sentir un so d’inici consistent en 3 senyals d’un minut de durada separats per 5 segons de silenci i, finalment, sonarà un senyal continu de 30 segons per a marcar el final de l’alerta.

Una novetat que s’incorpora aquest any és que la ciutadania, a més de sentir la sirena, també rebrà una alerta al telèfon mòbil similar a la que es va activar per part de Protecció Civil el passat 14 de setembre.

Un cop finalitzada la prova, el conjunt de la població està convidat a contestar una enquesta anònima amb l’objectiu d’ajudar a conèixer quina ha estat la cobertura real de les sirenes i la recepció dels avisos al mòbil.

Zones afectades

El simulacre inclourà els sectors químics de les comarques del Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental.

Amb això, a part de Santa Coloma de Cervelló, també s’activaran les sirenes de risc químic ubicades als municipis d’Abrera, Barcelona, Castellbisbal, Cornellà de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Martorell, Olesa de Montserrat, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Terrassa i Viladecans. A més, es preveu que les alertes també se sentin en alguna zona dels municipis del Papiol, Rubí i Sant Cugat del Vallès, per la seva proximitat.

Si voleu ampliar informació sobre el risc químic i la seva prevenció, podeu consultar l’apartat corresponent al web del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Darrera actualització: 10.11.2023 | 09:38