Santa Coloma de Cervelló ret homenatge a les víctimes del Nazisme

Dimarts, 9 de maig de 2023 a les 11:00

Una quarantena de persones van assistir el passat divendres 5 de maig a l'acte que es va celebrar a Can Baruta amb motiu de la commemoració del Dia Nacional d'homenatge a les víctimes espanyoles del Nazisme, amb un reconeixement especial a tres ciutadans del nostre municipi que van perdre la vida als camps de concentració: Antonio Sàbat Amat, Valentí Ros Tutusaus i Vicenç Gaudó Perals.

El conseller comarcal, Jordi Carbonell, va presentar la tasca que està duent a terme la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat, centrada en la recerca, la divulgació, la restitució i la commemoració de la memòria democràtica a la nostra comarca. Seguidament, la Dory Sontheimer, catalana d'ascendència jueva, ens va parlar sobre el genocidi jueu durant la Segona Guerra Mundial a mans del nazisme, prenent com a referència la seva pròpia història familiar. A la biblioteca Pilarin Bayés trobareu els dos llibres escrits per la Dory Sontheimer, Les set caixes i La vuitena Caixa, un testimoni únic de l'exili, la deportació i l'Holocaust.

L'acte va concloure amb el reconeixement a les víctimes del nostre municipi, amb una presentació a càrrec de Josep Padró i l'assistència de familiars. Hi van ser presents la Núria Gaudó Castanera i la Beatriu Estrada Castanera, filla i neboda de Vicenç Gaudó, junt amb altres familiars; l'Antònia Moreno, vídua del net de Valentí Ros, i el Valentí Ros Moreno, fill d'aquesta. I la Rosa Sàbat i la Berta Ramon Sàbat, neta i besneta d'Antoni Sàbat. El nostre record i homenatge és per a les víctimes i les seves famílies.

Darrera actualització: 09.05.2023 | 10:13