Saps que a Santa Coloma recollim l'oli domèstic usat per reciclar-lo?

Dijous, 14 de març de 2024

L'Ajuntament ha iniciat una campanya de sensibilització ciutadana per fomentar la recollida selectiva de l'oli de cuina fet servir a les llars mitjançant unes ampolles (clakis) per facilitar el reciclatge d'aquest residu.

A les persones que portin oli fet servir als punts habituals de recollida se'ls obsequiarà amb les ampolles clakis per recollir i emmagatzemar-lo i amb una bossa per a transportar-los. La bossa es repartiran únicament a la Deixalleria Municipal i al Centre Cívic de Can Baruta.

L'oli de cuina fet servir es pot recollir i emmagatzemar dins d'aquestes ampolles de plàstic especialment dissenyades per a la recollida de l'oli usat anomenades "Clakis". Una vegada plenes, cal portar-les a qualsevol dels contenidors destinats a la recollida d'aquest residu.

Actualment disposem d'un nou punt de recollida al centre cívic de Can Baruta, que se suma als ja existents a la deixalleria i centres educatius municipals.

Si separem correctament l'oli contribuïm a reduir la contaminació de l'aigua i facilitem el reciclatge de l'oli per produir biodièsel i glicerina, que és la base de l'alimentació animal, els sabons i els productes de cosmètica. També ajudem a disminuir la producció de CO₂, contribuïm a reduir els gasos d'efecte hivernacle i a disminuir el consum de combustibles fòssils tradicionals. Amb la nostra acció convertim un residu contaminant com és l'oli fet servir en energia neta i renovable.

 

Darrera actualització: 15.03.2024 | 09:14