S’estrena l’espectacle Pols de dansa

Divendres, 28 d'abril de 2023 a les 12:00

L’Agrupació de Cultura Popular de Santa Coloma de Cervelló estrenarà el dissabte 6 de maig "Pols de Dansa", un espectacle que combina teatre, música, dansa i arrel. Serà a les 9 del vespre al amfiteatre de Can Carletes.

Aquesta estrena agrupa per primera vegada els vuit balls tradicionals que s'han anat constituint al municipi des del 2018, amb la primera aparició del Ball de Fresques a l'Arrencada de Festa Major.

Pols de Dansa és la posada en escena del Seguici Festiu de la Roda de l’Any, el grup de vuit balls que, amb veu de llegenda i forma de danses populars pròpies de Catalunya, empelta mites i tradicions en la terra, boscs i indrets de Santa Coloma de Cervelló per florir en aquestes vuit formes. Es tracta d’una mitologia de nova creació en la qual cada dansa encarna una època i una festivitat del calendari agrícola tradicional, escenificada per veus mitològiques en indrets de la vila i el seu entorn.

Prèviament, per anar obrint boca amb tradició i arrel, la Colla Sardanista del Pi Tallat farà una ballada de sardanes amb música enregistrada a la Plaça del Pi Tallat a dos quarts de vuit del vespre. A continuació, a les nou, començarà l'espectacle a l'amfiteatre de Can Carletes i en acabar hi haurà un sopar popular i de germanor.

Amb l'estrena de l'espectacle també es presentarà el CD Pols de Dansa, on s'hi recullen les músiques dels vuit balls, les quals han estat composades pel músic colomí Joan Vicens i Pueyo i interpretades per la Companyia Imaginària d'Arrel.

A les xarxes socials de l’Agrupació de Cultura Popular de Santa Coloma de Cervelló es pot consultar més informació sobre els balls i els horaris de la diada.

Darrera actualització: 28.04.2023 | 14:30

Imatges