Setmana Internacional del Compost 2021: Creix, menja ... COMPOSTA ... Repeteix

Dilluns, 3 de maig de 2021 a les 12:00

Del 2 al 8 de maig celebrem la Setmana Internacional del Compost 2021 (International Compost Awareness Week) amb el lema Creix, menja ... COMPOSTA ... Repeteix. L’Agència de Residus de Catalunya promou la participació en un sorteig de tres cistelles de fruita i verdures ecològiques a través de l’Instagram.

El  compostatge valoritza els materials orgànics convertint-los en recursos (compost) que són utilitzats com a fertilitzants en el sector agrari. El compost enriqueix els sòls per a la producció d’aliments, que un cop consumits, tornen a  generar nous residus que es tornen a compostar, de manera que comença de nou el cicle...

Conrea, menja, COMPOSTA, fertilitza, conrea...

El compost aporta molts beneficis als nostres sòls, contribueix a l’increment de la matèria orgànica, l’activitat biològica, la biodiversitat, millora la fertilitat, l’estructura i la seva retenció hídrica. A més, el cicle de la matèria orgànica i l’ús del compost afavoreixen l’economia circular i la lluita  contra el canvi climàtic.

Aquest procés natural pot reproduir-se a petita escala, a través de compostadors de jardí o vermicompostadors, on es barregen les restes de la cuina i del jardí que generem a la nostra llar per tal de fer un adob natural que podem aplicar a les nostres plantes, al jardí o a l’hort.

Recordem que l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló estableix  bonificacions d’un  20% en l’import de la Taxa de recollida d’escombraries als habitatges on es constati l’autogestió de la  brossa  orgànica  generada  als seus habitatges. Per tal de poder beneficiar-se d’aquesta reducció cal entrar una instancia a l’Ajuntament i es passarà a formar part del Registre d’autogestió de la brossa orgànica.

L’Agència de Residus de Catalunya promou la participació en un sorteig de tres cistelles de fruita i verdures ecològiques a través de l’Instagram.

L’Agència de Residus de Catalunya, per a celebrar l'edició d'enguany de la Setmana Internacional del Compost (#ICAW2021), duu a terme el Sorteig "FEM COMPOST" entre els participants, com una mesura per a promoure la sensibilització del compost i els beneficis del seu ús.

Us proposem publicar fotografies a la xarxa social d’Instagram sobre la temàtica del compost amb els dos hashtags  #ICAWsorteig  i  #ICAW2021.

Entre els participants es sortejaran tres cistelles de fruites i verdures ecològiques fertilitzades amb compost.

Us convidem a participar!

Darrera actualització: 04.05.2021 | 17:02