S'instal·len en període de prova sistemes de control de matrícules a les principals vies d'entrada al poble

Divendres, 10 de març de 2023 a les 10:00

L'Ajuntament ha començat a instal·lar en període de prova sistemes de videovigilància amb lectura de matrícules a les principals vies d'entrada al poble amb la finalitat de preservar la seguretat de les persones, béns i instal·lacions.

Inicialment, s'instal·laran càmeres de videovigilància a tres punts del municipi que registraran les matrícules dels vehicles que circulin pel municipi. Aquests dispositius s'identificaran mitjançant cartells prou visibles on s'informarà de l'existència de sistemes de captació d'imatges, la identitat del responsable d'aquesta captació i la possibilitat d'exercir els drets previstos en els articles 15 a 22 del Reglament (UE) 2016/679.

Els nous dispositius llegiran les matrícules i permetran revisar les imatges per ajudar en la investigació de fets delictius en què hagin participat vehicles. A més, es podran creuar les matrícules amb les bases de dades policials quan un vehicle estigui denunciat per robatori o la seva identificació sigui d'interès policial.

En cap cas gravarà a persones ni es violarà el seu dret a la intimitat, tal com estableix la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals. Tampoc serviran per controlar el trànsit ni multar cap mena d'infracció en relació amb la seguretat viària.

Darrera actualització: 10.03.2023 | 12:59