Treballs d'adequació de l'enllumenat públic de la Colònia Güell

Dimecres, 31 de gener de 2018 a les 09:00

Aquest mes començaran els treballs d’adequació de l’enllumenat públic de la Colònia Güell per tal de substituir les lluminàries existents per d’altres de tipus LED, de menor potència i major eficiència energètica.

Aquesta actuació és una de les propostes recollides a l’estudi d’optimització energètica de l’enllumenat públic, redactat l’any 2015 per encàrrec de la Diputació de Barcelona i a petició de l’Ajuntament. L’estudi va determinar i quantificar tot un seguit d’actuacions que calia realitzar en els sistemes d’enllumenat públic del municipi per tal d’estalviar energia i millorar en eficiència energètica. Des del 2015 s’han realitzat moltes de les actuacions recollides en aquest estudi, el que ha suposat un important estalvi econòmic en el consum d’electricitat. Els treballs que es realitzaran a l’enllumenat de la Colònia Güell, s’han adjudicat a l’empresa Alumbrados Viarios, S.A (Aluvisa), i el pressupost és de 120.978,58 €.

Aquesta actuació, i totes les que s’han realitzat a l’enllumenat públic de la resta del municipi, s’emmarca en la iniciativa europea del Pacte d’Alcaldes amb la Unió Europea, promoguda per la Diputació de Barcelona i a la qual l’Ajuntament es va adherir el 2010. En virtut d’aquest pacte, els municipis ens comprometem a reduir més d’un 20% les emissions de CO2 l’any 2020. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament va redactar el 2011 el Pla d’Actuació per l’Energia Sostenible (PAES), on es recullen tot un seguit d’actuacions per tal de reduir el consum d’electricitat, gas propà i gas natural.

Darrera actualització: 31.01.2018 | 11:09