Un important impuls a l’activitat cultural

Divendres, 9 de desembre de 2022 a les 10:00

La millora de les dades sanitàries relacionades amb la pandèmia de COVID-19 ha permès, al llarg d’aquest 2022, un retorn progressiu a l’activitat presencial, amb el que això ha suposat per a la recuperació de les propostes relacionades amb la cultura i les activitats tradicionals. Aquesta tornada a una certa normalitat s’ha vist acompanyada, a la nostra població, per una sèrie d’actuacions municipals destinades a potenciar els equipaments i l’activitat cultural en el seu conjunt.

Panys electrònics per a facilitar l’accés de les entitats

Aquesta mateixa setmana han entrat en funcionament els panys electrònics col·locats al Centre Cívic Can Baruta i al Centre Municipal Sant Lluís, a més dels que s’han instal·lat a l’ajuntament i al Centre de Recursos Juvenils Can Carletes. L’objectiu és facilitar i ordenar l’accés de les onze entitats que fan ús dels equipaments culturals, on realitzen trobades, assajos i altres activitats necessàries per al seu funciona-ment. La instal·lació ha suposat una despesa de 8.730 €.

Nou mobiliari per a l’emmagatzematge i l’aprofitament d’espais

Enguany s’ha incorporat mobiliari nou a Can Baru-ta, al Centre Municipal Sant Lluís i a la biblioteca. D’aquesta manera es satisfà la necessitat de les asso-ciacions de més espai d’emmagatzematge i es millora l’aprofitament del que ja hi tenen a la seva disposició. Aquesta millora ha vingut a completar la instal·lació d’estors i de llums de LED duta a terme l’any passat i altres actuacions a Sant lluís com la col·locació de cortines noves en una de les seves sales, la instal·lació d’il·luminació específica per a la pràctica del ten-nis taula o la propera compra de miralls. L’adquisició de nou mobiliari ha suposat una despesa de 48.000 €.

Millores al pati de Can Baruta

Amb la voluntat de facilitar les activitats que tenen lloc a Can Baruta i solucionar problemes de plagues, recentment s’ha procedit a la col·locació de gespa artificial al pati d’aquest equipament, d’on també s’ha eliminat una palmera que estava morta.

Reforçant les activitats públiques i festives

Els actes festius i culturals que es fan al municipi compten també amb nou material gràcies a la incor-poració de cadires i taules o l’ampliació de l’escenari portàtil, entre altres elements. La despesa ha estat de 45.500 €.
D’altra banda, també s’han instal·lat quadres elèctrics a les places Constitució i Joan Güell per a la realització d’actes festius, amb una inversió de 10.000 €.
A més, enguany s’ha incrementat l’activitat cultural amb un augment del 50 % del pressupost que s’hi destina per reimpulsar les propostes culturals després dels difícils anys de la pandèmia.

Darrera actualització: 09.12.2022 | 13:50