Un municipi més sostenible i preparat per a fer front al canvi climàtic

Divendres, 31 de març de 2023 a les 11:00

Al llarg d’aquest 2023 es desenvoluparan noves mesures de caire mediambiental com l’arribada del Bicibox o la instal·lació d’una fotolinera

L’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló ha impulsat un conjunt d’actuacions destinades a adaptar el nostre municipi a l’actual realitat mediambiental, marcada pel canvi climàtic i els seus efectes. Entre les actuacions recents dutes a terme trobem la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Escola Colònia Güell, una mesura que permetrà reduir l’emissió de CO2 provocada per l’equipament en 83,2 tones anuals. La previsió és que també s’instal·lin plaques d’aquest tipus a l’Escola Pla de les Vinyes (segon trimestre de l’any), al Centre Cívic Can Baruta (al tercer trimestre de l’any), a la Biblioteca Pilarín Bayés (també al tercer trimestre), al camp de futbol i al Pavelló Poliesportiu, ambdues abans de finals del 2024.

Aquesta aposta per l’ús d’energies netes arribarà també a l’àmbit de la mobilitat amb la instal·lació, per part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), d’una fotolinera i d’un punt de recàrrega semiràpida. Aquest suport institucional a les formes de mobilitat no contaminants es reflecteix també amb la implementació del sistema «Bicibox», també de l’AMB, que facilita l’aparcament de bicicletes per a fomentar la intermodalitat amb l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Un pla per a adaptar-se al canvi climàtic

L’any 2019, el Ple Municipal va aprovar una moció per declarar l’emergència climàtica, alhora que subscrivia els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) acordats per Nacions Unides. Davant aquesta situació, l’any passat es va redactar el Pla Local d’Adaptació al Canvi Climàtic, que aquest mes de març ha estat aprovat en sessió plenària i que estableix diferents actuacions en àmbits com els incendis forestals, les onades de calor, les inundacions o riuades, les sequeres o les ventades, entre altres efectes associats al canvi climàtic.

Les pròximes actuacions per al medi ambient

Entre els projectes que es duran a terme al llarg dels mesos vinents destaquen també aquells relacionats amb la crisi climàtica

Nous tendals en espais i equipaments

Amb l’objectiu de protegir de temperatures elevades les persones que en fan ús, s’instal·laran tendals a la plaça del Pi Tallat i a la Llar d’Infants Municipals Rojas Feliu.
S’instal·laran al llarg del mes de maig.

Una electrolinera solar

La zona d’aparcament de l’entorn del cementiri comptarà amb una electrolinera solar instal·lada per l’AMB. Aquest espai consta d’una coberta fotovoltaica tipus marquesina i té capacitat de càrrega per a quatre vehicles.
S’instal·larà al llarg d’aquest 2023.

Un punt de recàrrega semiràpida

També a través de l’AMB, es podrà disposar a l’avinguda Països Catalans, a l’altura del pavelló municipal, d’un punt de recàrrega semiràpida que tindrà capacitat per a recarregar dos vehicles alhora.
S’instal·larà al segon semestre del 2023.

Arriba el «Bicibox»

Pròximament s’instal·larà un aparcament de bicicletes emmarcat en el sistema «Bicibox», promogut per l’AMB. La voluntat és que aquest servei fomenti la intermodalitat amb l’estació de ferrocarrils.
S’instal·larà al segon semestre del 2023.

Adaptació de les escoles a les altes temperatures

S’instal·laran ventiladors a l’Escola Pla de les Vinyes i a l’Escola Colònia Güell. En total seran 140 els aparells que s’ubicaran als dos centres escolars davant l’increment de les temperatures provocat pel canvi climàtic.
Al segon semestre del 2023.

Darrera actualització: 30.03.2023 | 23:41