Visita d’obres a l'itinerari per a vianants i ciclistes de la carretera BV-2002

Dimecres, 14 de desembre de 2022 a les 12:00

Ahir al matí el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals, Pere Pons, i els alcaldes de Santa Coloma de Cervelló, Jordi Bartolomé, i de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, van fer una visita d’obres a l’itinerari per a vianants i ciclistes que s’està habilitant a la carretera BV-2022.

Les obres del tram comprés al nostre municipi, de 600 metres entre la rotonda de l’estació dels FGC de Santa Coloma de Cervelló i el camí dels Cavallers ja han finalitzat. El següent tram, entre el camí dels Cavallers i la benzinera, on actualment s’estan ultimant les obres, és previst que es pugui obrir al gener del pròxim any.

L’alcalde de Santa Coloma de Cervelló, Jordi Bartolomé, ha manifestat a la visita que «és una satisfacció que l’itinerari sigui aviat una realitat perquè es connectaran els dos municipis de manera saludable, i a tocar del Parc Agrari, i va agrair la col·laboració de la pagesia en el transcurs de les obres i va recordar que cal respectar l'activitat agrícola que s'hi realitza al Parc Agrari i fer-la compatible amb l’ús lúdic de l’espai».

Per la seva banda, el diputat Pere Pons ha assenyalat: «Hi haurà un abans i un després amb les comunicacions a peu entre Santa Coloma i Sant Vicenç; generem seguretat pels vianants i recorreguts saludables, al costat del canal i d’un paisatge idíl·lic que fa de llindar entre allò urbà i el Parc Agrari».

L’itinerari s’ha construït en plataforma única compartida amb paviment de formigó amb acabat de color. Té tres metres d’amplada i va paral·lel a la carretera, segregada amb una barrera de contenció mixta d’acer i fusta, i d’una barana de fusta integrada en el límit amb el canal. Aquest tram compta amb miradors per potenciar les visuals cap al canal i el Parc Agrari, respectant-se i preservant-se també l’arbrat existent. El nou vial salva els desnivells i amples del marge del canal, manté l’actual drenatge de la carretera i s’adeqüen els diferents ponts d’accés al Parc Agrari, i es connecta amb el marge oposat de la carretera mitjançant nous passos de vianants regulats amb semàfor. També s’han instal·lat fanals solars autònoms.

La inversió ha estat de 882.744,69 €, dels quals 142.804,90 € a càrrec de l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, i la resta de la Diputació de Barcelona.

Darrera actualització: 14.12.2022 | 15:43

Imatges