Córrer a Santa Coloma. Circuits de cursa

L'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, han creat dos circuits de cursa per oferir nous espais de pràctica esportiva a l'aire lliure al municipi.

Aquests circuits tenen el punt de sortida al Parc de Can Lluc, al costat del Pavelló Poliesportiu Municipal, on hi ha ubicat un panell explicatiu dels recorreguts que es poden realitzar, les referències de temps, així com diferents propostes per orientar els vostres entrenaments.

Córrer a Santa Coloma de Cervelló

Recomanacions pràctiques

Abans de córrer

Equipament:

 • Feu esport amb roba còmoda i calçat esportiu, es recomana no estrenar calçat.
 • Un rellotge us ajudarà a controlar millor els temps d'entrenament.
 • L'àpat d'abans: Ha d'aportar l'energia suficient per ajudar a cobrir la despesa energètica i és important es faci dues hores abans de realitzar la pràctica esportiva.
 • Planificació de l'entrenament: Abans de començar, planifiqueu el ritme de l'entrenament per tal que sigui uniforme i evitar una baixada posterior del rendiment.
 • Consulteu la cartellera del punt d'inici per marcar un ritme de treball adaptat a cada situació.

Durant l'entrenament

 • Escalfament: A l'inici de l'entrenament és important preparar la musculatura, per tal de no començar a córrer en fred. Comença amb una intensitat baixa/suau si fa molt de temps que no fas exercici físic.
 • Si tenim flat: Si durant l'entrenament es nota fatiga intensa o bé dolors musculars o articulatoris, és preferible parar i reposar. És possible, també, que en un principi aparegui el que tots coneixem com a flat. No per això cal interrompre la cursa. El flat és natural en una persona que no corre habitualment: la causa fonamental n'és l'estimulació del metabolisme per sobre de la seva capacitat. El flat tendeix a desaparèixer lentament. Una respiració ben coordinada afavoreix en gran mesura un millor rendiment.
 • Reposició de líquids. És molt important tenir el cos hidratat durant l’entrenament, cosa que evitarà un descens anormal del rendiment. És recomanable beure regularment i en petites quantitats.

Després de córrer

 • Arribada. Una vegada finalitzi l'entrenament és important no frenar bruscament i caminar o córrer suaument durant uns minuts i, posteriorment, fer exercicis d'estirament.
 • Fums: Evita les situacions de fum, i si ets fumador, és un bon moment per deixar-ho.
 • Àpat posterior. Durant les hores posteriors a la cursa hem de recuperar la despesa energètica que hem realitzat. Per això els aliments han de ser rics en hidrats de carboni i sals minerals; no poden ser gaire pesants, ja que el cos necessita assimilar-los ràpidament. El millor és fer un àpat a base de verdura, amanida, pasta o arròs, peix i una peça de fruita.

Tot això només són recomanacions generals; cal que, cadascú les adeqüi al seu organisme. En cas de necessitar assessorament, els tècnics del Pavelló Poliesportiu Municipal poden assessorar-te a conduir l'activitat.

Com a recomanació final, cal recordar que és beneficiós l'activitat física i la pràctica de l'esport de forma moderada. I també la importància dels controls mèdics de l'esforç físic, que garanteixin la idoneïtat de la pràctica esportiva.

Darrera actualització: 28.02.2018 | 15:12