PLASEQCAT

Les característiques d’algunes indústries properes a Santa Coloma de Cervelló fan que existeixi un cert risc químic. El PlaseQCat és un Pla d’emergència que permet preveure tot el que caldria fer en cas de produir-se algun tipus d’accident.

Què és el PlaseQCat?

Catalunya aplega un important teixit industrial que és un motor econòmic del País.Algunes de les indústries són del sector químic i fabriquen productes necessaris com els medicaments, els carburants, els detergents, les pintures, els teixits i els plàstics.

Aquestes indústries són molt segures, però inevitablement comporten un cert nivell de risc i, per tant, sempre hi ha una petita probabilitat d’un accident. El podríem notar pel soroll d’una explosió, per una columna de fum o per fortes molèsties a l’aire  provocades per la fuita d’un gas, i això podria provocar danys a les persones i al medi ambient.

És per aquest motiu que la Generalitat de Catalunya, compromesa en la seguretat de les persones, d’acord amb la normativa europea, i actuant en col·laboració amb el vostre Ajuntament i les mateixes indústries, explica a la població els riscos i les mesures de prevenció i protecció que cal seguir en cas d’un hipotètic accident.

Descarregueu-vos el pdf i consulteu els consells de seguretat.

El PlaseQCat és un Pla d’emergència que permet preveure tot el que caldria fer en cas de produir-se algun tipus d’accident.

Darrera actualització: 12.07.2022 | 09:43