#JoEmQuedoACasa. Banc d'Iniciatives

Dimecres, 1 d'abril de 2020 a les 11:00

Idees per a un confinament al teu costat

En aquest espai trobareu tot un seguit d’iniciatives, recursos, activitats, vídeos i informacions per passar aquests dies d’una manera més amena i divertida. Són propostes i  recursos que han estat elaborats i compartits per persones, entitats i serveis del nostre poble. Un poble que no es cansa mai i que, com sempre, mostra la seva solidaritat envers els seus veïns i veïnes.

A Santa Coloma de Cervelló, totes i tots ens quedem a casa!!

Sabem que ara toca lluitar contra una pandèmia que ens ha fet canviar rutines, horaris, hàbits,… però amb l’esforç de totes i tots, la victòria serà nostra!

Aquests dies seran un gran repte per a la vida familiar, però també poden ser una gran oportunitat!

El llistat de recursos s’anirà incrementant amb el pas dels dies.
Si teniu propostes, ens les podeu fer arribar omplint del Formulari de Banc d'iniciatives.


Temps en família

Iniciativa dels ESPAIS FAMILIARS MUNICIPALS LA MASIETA

Els Espais Familiars Municipals La Masieta  volen compartir amb tots vosaltres enllaços, articles, contes, cançons i  propostes d'activitats per acompanyar la canalla durant aquest confinament.
Fem entre tots i totes que sigui més amè quedar-se a casa!
Blog: http://tempsenfamilia.blogspot.com/


Consultes via Skype amb el Servei d’Informació Juvenil

Iniciativa del CRJ CAN CARLETES


Els i les joves del municipi poden fer consultes via Skype amb el Servei d’Informació Juvenil del CRJ Can Carletes els dimarts i els divendres de 12 h a 13.30 h.
Podreu parlar amb el Xavi (cancarletes1@gmail.com) i amb la Saskia (cancarletes3@gmail.com)
Més informació a l'Instragram @crjcancarletes i al Facebook del CRJ Can Carletes.


Biblioteca a les xarxes

Iniciativa de la BIBLIOTECA PILARÍN BAYÉSNo deixem de llegir, ara més que mai. No hi ha excusa! La Biblioteca Pilarin Bayés penja a les seves xarxes recursos i enllaços per a continuar amb l'activitat cultural i de lectura que us ofereix la Xarxa de Biblioteques de Catalunya en línia. També trobareu propostes i idees interessants. A més, la biblioteca continua oferint serveis en línia, com les trobades virtuals del Club de Lectura Infantil Top secret.

Trobareu tots aquests recursos a les seves xarxes socials:
Blog de la Biblioteca Pilarin Bayés
Facebook Biblioteca Pilarin Bayés
Instagram
Twitter


Al confinament forma’t online

Iniciativa del PUNT ÒMNIA DE SANTA COLOMA DE CERVELLÓ

El Punt Òmnia ofereix formació en línia a través de retransmissions en directe via YouTube. Aquesta formació en línia us permetran certa interactivitat, amb la possibilitat que plantegeu dubtes a través de la pantalla. Podreu veure les sessions a través de qualsevol dispositiu amb connexió a internet.

Les sessions de formació seran sobre sistemes de comunicació en línia (vídeo conferències) i explicació de diferents APP de salut.

Al blog del Punt Òmnia trobareu la programació d'aquestes sessions formatives en línia, i altres recursos per aquests dies de confinament.
També al Facebook.


#joentrenoacasa

Iniciativa del CLUB BÀSQUET MONTPEDRÓSAquests dies ens demanen solidaritat, paciència i responsabilitat. I i quedar-nos a casa per a poder trobar-nos molt aviat en aquesta pista que és casa nostra.
Però el bàsquet mai es para. És per això que des del Bàsquet Montpedrós us animen perquè els envieu vídeos o fotos amb el hastag #joentrenoacasa fent exercici, practicant el domini de bot o el tir des de casa!
Us animeu? Més informació al Facebook del Bàsquet Montpedrós.


Teatre de casa a casa!

Iniciativa del GRUP DE TEATRE DE LA SOCIETAT RECREATIVALa cultura no ha de parar i el Grup de Teatre de la Societat Recreativa vol posar el seu granet de sorra per fer passar millor el necessari confinament que cal per lluitar contra el Covid19. Per això volen rememorar alguna de les obres que el grup ha anat representant els darrers anys. La proposta l'han anomenat "Teatre de casa a casa!" i us conviden a gaudir plegats d'algunes de les seves obres.

Les podeu visualitzar cercant a Youtube "Grup de Teatre Societat Recreativa" o entran al seu Canal de You Tube.

Trobareu més notícies i informació durant aquests dies al seu Facebook


Vídeos pel confinament

Iniciativa de l’ASSOCIACIÓ LA COLÒNIA MODERNISTA  

L’Associació la Colònia Modernista està compartint aquests dies al seu perfil de Facebook vídeos propis i aliens que parlen de nosaltres, de Modernisme, de la Colònia Güell i de Santa Coloma per fer més amè el confinament per la crisi de la COVID-19. Sense oblidar el màxim reconeixement, suport i aplaudiment pels nostres sanitaris, farmacèutics, serveis bàsics i comerços. Aquest és el seu petit gra de sorra per fer més amè els dies de confinament, i al mateix temps, ens permeten redescobrir la nostra història, cultura, tradicions i patrimoni local.


Una veu amiga

Iniciativa de BELLA AURORAL'Equip de Comunicació de Bella Aurora, empresa de la Colònia Güell, han iniciat una línia telefònica per ajudar les persones grans que, en aquesta situació excepcional que vivim, poden sentir-se soles i necessitar una miqueta de companyia i de conversa!

Tothom qui ho desitgi o que ho necessiti, pot trucar al telèfon 934 78 03 33 de 8 h a 15 h, de dilluns a divendres, i deixar les seves dades de contacte. Després, l'equip de la Bella Aurora els trucarà per tal que la trucada no tingui cap cost per la persona.

Si, per altra banda, algú coneix una persona que ho pot necessitar, també ens ho pot comunicar i ens posarem en marxa per ajudar-la.


Atenem la gent gran!

Iniciativa de l’Església Evangelista de Santa Coloma de Cervelló

L’església Evangelista s’ofereix a fer acompanyament i seguiment telefònic d’aquelles persones grans que ho necessitin. Podeu posar-vos en contacte a través de del correu electrònic esglesiascc@gmail.com , o bé trucant al telèfon: 657589284 (Isaac)


Cosint vida. Mindfulness, meditació, Ioga

Iniciativa de l'HELENA NUVIALAL'Helena Nuviala, experta professora de Ioga, relaxació i mindfulness, i coneguda per molts aquí al poble, vol compartir amb tothom que estigui interessat temari i practiques sobre aquesta temàtica d'Atenció Plena.
Una proposta interessant que ens pot ajudar en aquests dies de confinament!

En el seu blog quedaran penjades dues sessions setmanals: dimarts i dijous. Tindran una part teòrica i una de pràctica. La part teòrica es podrà mirar quan es vulgui al llarg del dia (quedarà penjada a partir de les 10 h del matí). Per a la part pràctica la proposta és que tots i totes la realitzem a la mateixa hora: a les 19 h de cada dimarts i cada dijous.

Blog: humanidadcompartida60.blogspot.com/
Correu electrònic: helnudemi@gmail.com


Vols que et llegeixi?

Iniciativa de la TERESA ARAGONÈSNo tens companyia? No pots llegir? En aquesta situació tan estranya que estem vivint, que millor que sentir la veu d'algú que et llegeix, i que fa que oblidis per uns moments aquest confinament en què ens trobem actualment.

Aquesta és la iniciativa que proposa la Teresa Aragonès: llegir en veu alta i per telèfon, en castellà o català, a persones amb vulnerabilitat. Moltes estan soles o no ja poden llegir. És una manera de rescatar-les per un petit espai de temps! Si coneixeu d'algú que pugui estar en aquesta situació, us podeu posar en contacte a través del seu correu electrònic: teresaaragonesg@gmail.com

Darrera actualització: 15.04.2020 | 10:11