Cooperativa de Consum

La cooperativa era una societat on s'hi podien comprar tota mena de queviures. Estava dirigida per una junta que s'encarregava de comprar i vendre els productes, repartint els beneficis entre tots els socis a finals d'any. L'edifici era de l'empresa però el seu funcionament depenia dels treballadors.

Aquest edifici segueix la línia arquitectònica dominant a la colònia, però en certa manera sobresurt per la seva alçària i per l'harmoniosa decoració del maó vist, tret característic de l'obra de Rubió. A la façana destaca el treball amb maó de les barbacanes que sostenen els balcons, elements típics dels castells medievals. També són interessants les cartel.les de l'aleró disposades en tres fileres que alternen espais de ple i buit. L'edifici està format per dos cossos que conformen un petit pati obert. A la planta baixa, hi ha la botiga de la seu social, on hi havia una petita biblioteca per als socis i un cafè on encara es respira l'ambient de principis de segle i on es conserva una placa de marbre en honor al fundador de la colònia.

L'Edifici de la Cooperativa és la seu del Centre d'Interpretació i Acollida de la Colònia Güell.

  • Adreça: Carrer Claudi Güell, 6
  • Aquitecte: Francesc Berenguer i Mestres i Joan Rubió i Bellvert
  • Data de construcció: 1900
  • Ús: Mercat on es venien els productes de consum dels treballadors. Actualment és el Centre d'Interpretació de la Colònia Güell.

Claudi Güell, 6 (Colònia Güell) - 08690 Santa Coloma de Cervelló - Barcelona (Catalunya)
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 22.03.2017 | 11:31