Geganters i Grallers de Santa Coloma de Cervelló

A Santa Coloma de Cervelló es va fundar la primera colla gegantera el 1988 per tal de dotar la vila d'un fet i una tradició tan estesa a Catalunya com ho són els gegants. L'antiga colla va començar el projecte amb moltes ganes i és a ells a qui s'ha d'agrair l'existència del Roc i la Coloma. Van ser moltes les sortides que els nostres gegants van fer portats per aquesta antiga colla durant els anys en què va existir, però els nostres gegants tenen un pes considerable i a poc a poc la colla va anar minvant. Sens dubte no per falta d'afecte cap als gegants, però el temps passa i va faltar un relleu generacional que mantingués unes figures com en Roc i la Coloma als carrers.

Érem molts que, menuts i petits, acompanyàvem els gegants amb tota la il·lusió del món, veient com els nostres pares els feien ballar. A alguns sempre ens va quedar el record d'aquells dos personatges que tant ens agradaven. Ara, que ja som nosaltres qui els poden fer ballar, hem posat moltes ganes i molta dedicació en fer que els nostres gegants tornin a sortir, continuant la tradició que aquella antiga colla va iniciar. A més d'un gran nombre de gent que ha volgut prendre part d'aquesta tradició i s'ha unit a la colla fent possible la seva continuïtat i empenta.

Colla nova i colla antiga no són altra cosa que una única colla que ha creat, ha estimat i que conservarà aquests gegants com un símbol inconfusible de la identitat de la nostra vila.

Darrera actualització: 17.02.2022 | 12:03