Activat el protocol d'aïllament de diversos grups dels Casals d'Estiu

Dimarts, 6 de juliol de 2021 a les 18:00

Els Casals Activa't i els Campus esportius i de tecnificació de l'A.E Sant Lluís han anul·lat durant 10 dies l'activitat de diferents grups en detectar-se casos positius en el cribratge que el passat dissabte es va fer a adolescents i joves al nostre municipi. Tal com marca el protocol sanitari en aquests casos, s'ha decretat l'aïllament domiciliari durant 10 dies dels grups on s'ha detectat algun positiu.

Al Casal Activa't hi participen 271 persones entre infants, adolescents i monitors. Entre els joves i adolescents de 12 a 29 anys convocats al cribratge es van detectar 14 casos positius del total d'adolescents i monitors.

Actualment hi ha 8 grups confinats dels 13 existents. Al casal infantil, els grups de 1r i 2n, 3r i 4t de primària. Al casal d'adolescents, els grups de 6è A de primària, 1r A, 2n B, 3r i 4t A i 3r i 4t B d'ESO.
Tots els grups confinats i els contactes estrets estan pendents de la realització del test PCR tal com marca el protocol. Estem a l'espera que el servei de vigilància epidemiològica fixi dia i hora de la realització d'aquestes proves.

A més a més l'Ajuntament i Activa't han sol·licitat al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la realització d'un cribratge preventiu a tots els nens i nenes del casal d'infantil i primària donat que el cribratge de dissabte es va fer a adolescents a partir de 12 anys. Restem a l'espera que el Servei de Vigilància Epidemiològica ens informi si es podrà realitzar i quan.

Pel que fa als Campus esportius i de tecnificació de l'AE Sant Lluís, hi participen 35 persones entre infants, adolescents i monitors. Actualment tenen un grup aïllat dels 3 que tenen degut a dos casos positius. En aquest cas, i donat que és un casal més reduït que permet ser més àgils per part del servei de vigilància epidemiològica, avui mateix ja s'han pogut fer les proves PCR al Pavelló municipal a tots els infants, adolescents i monitors del casal.

El Casal d'Estiu l'Extra que es realitza a l'Escola Colònia Güell i que compta amb 73 participants entre infants i monitors, continua amb normalitat en no conèixer-se cap cas positiu.

Darrera actualització: 15.07.2021 | 13:56