Cal extremar les precaucions per evitar els contagis i evitar la propagació de la COVID-19

Divendres, 17 de juliol de 2020 a les 20:30

Davant l'increment de contagis de COVID-19 en diversos brots importants a diferents punts de Catalunya, el Govern de la Generalitat ha anunciat avui noves mesures restrictives per a Barcelona, l'Hospitalet i 11 municipis més de l'àrea metropolitana de Barcelona.

En aquests moments Santa Coloma de Cervelló no es veu afectada per aquestes limitacions, però cal reforçar les precaucions, tenint en compte que municipis veïns com Sant Boi, Cornellà, Sant Just Desvern, Viladecans, El Prat, Sant Joan Despí i Esplugues de Llobregat sí que tenen ja situacions preocupants, amb un número creixent de persones infectades, que han dut a fer passes enrere en la recuperació de la normalitat.

Cal que totes i tots siguem molt conscients que, per evitar que el virus es propagui a Santa Coloma, és necessari que extremem la prudència i seguim les indicacions sanitàries: portar mascareta sempre als espais públics, mantenir la distància de seguretat i rentar-se sovint les mans.

Aquest matí s'ha reunit el Comitè d'Emergència Local (CECOPAL) amb caràcter d'urgència per valorar l'actual situació i reforçar les mesures preventives al municipi.

Tot i que de moment la situació a Santa Coloma està controlada, amb molt poca afectació de COVID-19, recomanem a la ciutadania que actuï amb la màxima responsabilitat i segueixi voluntàriament les indicacions sanitàries decretades per als municipis propers:

- Sortir de casa el mínim possible, per a activitats essencials
- Evitar trobades de més de 10 persones
- Evitar desplaçament a segones residències

Des de l'Ajuntament s'han intensificat les tasques de vigilància i control a peu de carrer per part de la Policia Local per tal de garantir el compliment de les mesures sanitàries a l'espai públic.

També es farà un recordatori a bars, restaurants i comerços sobre la necessitat de seguir escrupolosament les recomanacions sanitàries. Així com seguir voluntàriament les mesures adoptades a altres municipis. També demanem a la clientela que sigui responsable i en aquests establiments actuï seguint totes les mesures indicades.

Pel que fa a les residències de gent gran del municipi, han decidit limitar les visites com a mesura preventiva.

La major part de contagis s'estan produint en espais i activitats d'oci i a través de contacte entre grups d'amistat i familiars. No podem abaixar la guàrdia en aquestes trobades, i cal seguir en tot moment les indicacions: evita aglomeracions i relaciona't amb grups petits i preferentment amb persones amb qui tinguis un tracte habitual i, sempre que puguis, escull espais a l'aire lliure.

Des de l'Ajuntament s'estan seguint atentament les novetats en tot moment, per tal d'anar actuant i adoptant les mesures necessàries amb la màxima celeritat i informar la ciutadania puntualment.
Hem demanat a la Generalitat que intensifiqui el seguiment i control de la situació del nostre municipi i s'intensifiqui la comunicació entre les dues administracions.

Darrera actualització: 28.01.2021 | 15:56