Campanya de cribratges a Sant Boi per a la població de Santa Coloma de Cervelló

Dilluns, 30 de novembre de 2020 a les 10:00

Les persones asimptomàtiques majors de 16 anys de Santa Coloma de Cervelló poden participar en el cribratge intensiu de COVID-19 que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya realitza a Sant Boi de Llobregat a partir d’avui dilluns 30 de novembre.

Els tests d'antígens ràpids es realitzaran a l'equipament L'Olivera de dilluns a divendres, de 15:00 a 20:00 hores (accés pel carrer d'Antonio Machado, 1-4. Sant Boi de Llobregat).

És important presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits i no cal demanar cita prèvia.

Els tests de detecció s'adrecen exclusivament a la població asimptomàtica a partir dels 16 anys. Per evitar aglomeracions, els dispositius s'allargaran durant diverses setmanes.

Aquests cribratges formen part de la nova estratègia del Departament de Salut d'intensificar els cribratges intensius per trencar possibles cadenes de transmissió comunitària, ja que algunes persones infectades no presenten símptomes i poden transmetre el virus, sense saber-ho, a persones del seu entorn. El Departament de Salut de la Generalitat està estudiant la possibilitat de realitzar cribratges a municipis més petits, com Santa Coloma de Cervelló, amb unitats mòbils.

La tècnica utilitzada seran els tests antigènics ràpids (TAR).

Les persones que presentin símptomes compatibles amb COVID-19 i les persones que s'hagin fet una prova amb diagnòstic positiu en els darrers tres mesos hauran de seguir els circuits habituals, és a dir, fer-se la presa de mostres al CAP.

El resultat de la prova es comunicarà al moment (s'obté en 15 minuts) i també es podrà consultar a la plataforma La Meva Salut.

Darrera actualització: 30.11.2020 | 10:27