CatSalut reobrirà parcialment el CAP de Santa Coloma a partir del 15 de juny, una mesura que l’Ajuntament celebra però considera insuficient

Dimarts, 2 de juny de 2020 a les 21:00

CatSalut ha fet arribar a l’Ajuntament el pla de reobertura del CAP de Santa Coloma de Cervelló. Segons ens han comunicat, la previsió és reprendre l’atenció sanitària presencial al municipi a partir del 15 de juny dos dies a la setmana, dilluns i dijous, de 8:00 a 14:00 h, per fer seguiment dels pacients amb malalties cròniques.

D’acord amb aquest pla, les urgències, l’atenció pediàtrica i les persones amb simptomatologia compatible amb la COVID-19, es continuarien atenen al CAP Molí Nou.

Pel que fa a les analítiques, les extraccions també es continuarien fent a Molí Nou, excepte en els casos de persones amb dificultats per a desplaçar-se, que es farien a domicili. La previsió per al mes d’agost és concentrar l’atenció sanitària presencial al CAP Molí Nou.

L’Ajuntament celebra que s’hagi fixat una data per reobrir el CAP, però considera que els serveis i horaris que es proposen són insuficients per garantir una atenció sanitària de qualitat a la població. Per això ha tornat a demanar al director del Sector Sanitari Baix Llobregat Centre Litoral i Hospitalet de Llobregat, a la directora del Servei d’Atenció Primària (SAP) Baix Llobregat Centre i al director de l’Àrea Bàsica de Salut Molí Nou-Santa Coloma de Cervelló la reobertura del CAP de Santa Coloma de Cervelló al més aviat possible, en totes les seves franges horàries i per oferir atenció a tota la població, també als pacients no crònics i als infants amb el servei de pediatria.

Conscients de la situació excepcional en què ens trobem, l’Ajuntament ha traslladat als responsables sanitaris la seva voluntat de col·laboració per restablir la plena normalitat en el CAP de Santa Coloma de Cervelló i garantir que la ciutadania pot fer front a aquesta nova etapa amb l’atenció primària i la confiança que necessita i es mereix.

Darrera actualització: 02.06.2020 | 21:58