Detectats 35 casos positius en el cribratge de COVID-19 realitzat a adolescents i joves

Dilluns, 5 de juliol de 2021 a les 14:00

Gràcies al cribratge que es va fer el passat dissabte a adolescents i joves asimptomàtics s’han pogut detectar 35 casos positius de Covid-19 al municipi i tallar les cadenes de contagis.

Davant l'increment generalitzat a tot el territori de casos de Covid-19 entre adolescents i joves, i a petició expressa de l'Ajuntament, el Departament de Salut va fer el dissabte 3 de juliol un cribratge massiu mitjançant tests PCR a persones asimptomàtiques d'entre 12 i 29 anys del municipi (nascuts entre els anys 1992 i 2009).

La resposta va ser excel·lent, i van acudir 415 persones al CAP de Santa Coloma de Cervelló per fer-se el test PCR. La gran afluència de persones a primera hora del matí va fer necessari que CatSalut incrementés el personal sanitari perquè el cribratge es pogués fer de forma més àgil. Volem agrair a aquests adolescents i joves la seva responsabilitat i compromís.

Els Agents Cívics, l'Associació de Voluntaris i Voluntàries de Protecció Civil de Santa Coloma de Cervelló i Creu Roja Sant Boi van col·laborar en l'organització de les cues d'entrada i sortida al CAP i van vetllar perquè es respectessin les mesures sanitàries.

Com a mesura preventiva, el CRJ Can Carletes roman tancat des del passat divendres fins a l'11 de juliol, i les dues primeres activitats de la programació d'estiu Som-hi Nigths per a adolescents i joves s'han ajornat.

Donada la situació, cal extremar les mesures, sobretot aquelles persones que no estan vacunades amb la pauta de vacunació completa:

  • Eviteu al màxim el contacte social
  • Distància d'1,5 metres
  • Higiene de mans.
  • Mascareta també a l'exterior si no hi ha distància de seguretat.
Darrera actualització: 15.07.2021 | 13:56

Imatges

Cribratge de COVID-19 Cribatge covid-19