El CAP recuperarà a partir del 16 de novembre el seu horari complet de vuit del matí a vuit del vespre tots els dies

Divendres, 6 de novembre de 2020 a les 14:15

El CAP de Santa Coloma de Cervelló per fi recuperarà el seu horari complet a partir del 16 de novembre, i obrirà de dilluns a divendres de vuit del matí a vuit del vespre. Aquesta ha estat durant molt de temps una reivindicació de l’Ajuntament i de la ciutadania per garantir una atenció sanitària de qualitat al municipi.

El CAP anirà recuperant el seu horari habitual de forma progressiva. La setmana del 2 al 6 de novembre el centre ha obert tota la jornada, és a dir, de vuit del matí a vuit del vespre, el dimarts i el dijous. I la pròxima setmana, la del 9 al 13 de novembre, ho farà el dilluns i el dimecres. Finalment, a partir del dilluns 16 de novembre el CAP obrirà mati i tarda tots els dies de la setmana, de dilluns a divendres, recuperant finalment el cent per cent del seu horari habitual abans de la pandèmia.

Des del mes d’abril l’Ajuntament, les entitats i la ciutadania han defensat el sistema públic d’atenció primària i han exigit a les autoritats sanitàries la reobertura del CAP i del Consultori mèdic de la Colònia Güell amb els mateixos serveis, dies i horaris que oferia abans de la crisi sanitària provocada per la COVID- 19. Durant tot aquest temps l’Ajuntament ha posat de manifest i ha traslladat la seva preocupació per la qualitat de l’atenció sanitària al municipi i ha exigit la reobertura del CAP a la conselleria de salut i a les autoritats sanitàries, a les reunions amb els responsables de CatSalut i l’Institut Català de la Salut (ICS) i a la moció en defensa del sistema sanitari d’atenció primària a provada en el Ple Municipal de juliol. 

La ciutadania, amb les entitats i la mobilització del teixit veïnal, ha exigit també la reobertura dels centres sanitaris del municipi amb mobilitzacions tots els dimecres i amb la recollida de signatures que finalment van entregar el passat 30 de setembre a la gerent territorial de l’ICS a l’Àmbit Metropolità Sud.

L’Ajuntament ja està treballant amb l’ICS com i quan es reprendrà el servei al consultori mèdic de la Colònia Güell, que continua tancat. 

Horari d’atenció del CAP de Santa Coloma de Cervelló

Del 9 al 13 de novembre:
dilluns a dimecres, de 8:00 a 20:00 h
dimarts i dijous, de 8:00 a 14:00 h

A partir del 16 de novembre:
de dilluns a divendres, de 8:00 a 20:00 h

Darrera actualització: 20.01.2021 | 11:00