Els Ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló, Torrelles i Sant Climent s’uneixen per defensar l’atenció primària als municipis

Divendres, 19 de juny de 2020 a les 10:00

Els Ajuntaments de Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Sant Climent de Llobregat van mantenir ahir una reunió amb els responsables de CatSalut i l'Institut Català de la Salut (ICS) per reclamar una revisió de la planificació de reobertura dels centres sanitaris, augmentar l'atenció primària en els municipis i reprendre els serveis de pediatria, atenció a la dona i proves analítiques.

El passat 3 de juny els tres Ajuntaments van demanar una reunió amb la Consellera de Salut per tal de parlar de la reobertura dels centres d'atenció primària donat que la considerem insuficient i amb manca d'alguns serveis imprescindibles per als municipis. Finament, la reunió celebrada ahir va ser amb els responsables de zona i el gerent territorial de la regió metropolitana sud.

En la reunió hem expressat la nostra disconformitat en com s'estan planificant les reobertures dels centres d'atenció primària als nostres municipis, amb menys horaris d'atenció i serveis, i hem posat l'accent en la dificultat que tenen moltes persones per a desplaçar-se a altres poblacions per rebre l'atenció sanitària que necessiten.

També hem reclamat una comunicació més fluida i argumentada amb els consistoris i la ciutadania, perquè puguem disposar d'informació sobre com es gestionen els serveis sanitaris per part de l'administració competent en aquest àmbit. És necessàri disposar d'informació sobre les noves formes d'atenció primària establertes, com són l'increment de l'atenció domiciliària, atenció no presencial en aquells casos que no sigui imprescindible, tràmits de renovació telemàtics, etc.

Tant CatSalut com l'ICS s'han compromès a revisar la situació per augmentar el servei d'atenció sanitària. També a fer-nos arribar tota la informació necessària per a traslladar-la a la ciutadania, i a establir un canal de queixes directes a l'ens competent per part de la població.

Tan bon punt donin respostes a les peticions que els hi hem traslladat les farem conèixer a la ciutadania.

Darrera actualització: 19.06.2020 | 10:13