La vacunació contra la COVID-19 avança al municipi

Dilluns, 3 de maig de 2021 a les 12:00

El ritme de vacunació contra la Covid-19 al nostre municipi s’ha adaptat als protocols aprovats per les autoritats sanitàries i a la disponibilitat de vacunes en cada moment.

Això ha provocat que, depenent de la disponibilitat de cada una d’elles, es pogués avançar més en la vacunació d’una franja d’edat o d’una altra, i que es vacunessin en paral·lel persones majors de 80 anys i altres de 69 a 60 anys. 

El gener es va començar a administrar la vacuna Pfizer/BioNTech a les residències de gent gran del poble, i seguidament a persones grans dependents que resideixen al seu domicili. En paral·lel es va començar amb la vacunació del personal essencial amb la vacuna Oxford/AstraZeneca. Actualment ja han rebut la primera dosi pràcticament la majoria de persones majors de 80 anys, i molts ja han rebut les dues dosis. 

Des de principis d’abril la vacuna ja s’està administrant al CAP de Santa Coloma (abans es feia a Sant Boi, i al personal essencial a la fira de Cornellà) Actualment el CAP està trucant per donar cita per a la vacunació a persones de 79 a 70 anys. Les persones de 69 a 60 anys  poden trucar per demanar hora per vacunar-se en els diferents punts habilitats per fer-ho arreu de Catalunya. A les persones de 60 a 69 anys se’ls subministra la vacuna Oxford/AstraZeneca.

Actualment no tenim cap vacuna aprovada per a menors de 18 anys, tot i que la de Pfizer/BioNTech ja ha superat la prova per al grup de 12 a 16 anys. Estigueu pendents de la informació oficial per saber quan us arribarà el torn de vacunar-vos.

A la Unió Europea actualment hi ha 4 vacunes aprovades contra el coronavirus (Pfizer/BioNTech, Moderna, Oxford/AstraZeneca i Janssen J&J), cadascuna amb les seves necessitats de conservació, mecanisme d’actuació, i amb unes característiques que les fan més adequades per a una edat o una altra. La vacunació és el mitjà més ràpid i segur d’assolir la immunitat de grup, moment a partir del qual la transmissió de la malaltia serà minoritari. La vacuna ens protegeix contra el virus i també protegeix al sistema sanitari, a la nostra societat i forma de vida.

Darrera actualització: 04.05.2021 | 10:01