L’Ajuntament demana la reobertura del CAP de Santa Coloma al Departament de Salut

Divendres, 1 de maig de 2020 a les 11:30

L’Ajuntament ha demanat al Departament de Salut de la Generalitat la reobertura del Centre d’Atenció Primària de Santa Coloma de Cervelló amb uns serveis que garanteixin l’atenció sanitària, especialment a les persones amb patologies cròniques, col·lectius més vulnerables i urgències.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Cervelló, Anna Martínez, ha transmès la seva preocupació davant les greus conseqüències que es poden derivar de la manca d’atenció primària al municipi en una carta adreçada a la consellera de Salut, Alba Vergés.

El CAP de Santa Coloma i el Consultori mèdic de la Colònia Güell es van tancar el passat 13 de març en una mesura que el consistori va entendre atesa la situació d’emergència sanitària que es vivia en aquell moment, i actualment la població del municipi és atesa al CAP Montclar de Sant Boi, i al CAP El Serral de Sant Vicenç dels Horts.

Ara, amb una situació més controlada on ja s’estan aplicant noves mesures per alleugerir el confinament, el consistori considera que ja és el moment de reobrir el CAP al nostre municipi per garantir una atenció sanitària adequada a les persones més vulnerables. Hem de tenir present que tant el CAP Montclar com el CAP El Serral no tenen una bona comunicació amb transport públic des de Santa Coloma, i això genera un problema per a moltes persones que necessiten atenció sanitària, especialment a la gent gran.

En la missiva, l’alcaldessa ha traslladat novament a la consellera la voluntat de l’Ajuntament de col·laborar i treballar conjuntament en tot allò que consideri necessari per poder sortir d’aquesta crisi.

Darrera actualització: 01.05.2020 | 14:33